Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete CR/ Igualada) Junts més i millor és el lema escollit per la celebració de l'Aplec del Mou-te en Xarxa, els grups de lleure de les escoles Pies de Catalunya, que s'ha celebrat aquest diumenge a l'Escola Pia d'Igualada.

Fer xarxa, fer comunitat, transmetre uns valors pràctics i acostar la proposta cristiana de Jesús són alguns dels valors que el Mou-te ofereix als seus destinataris durant les seves activitats i aquest diumenge ho han volgut fer palès agrupant 600 persones entre infants, monitors i familiars per gaudir d'una gimcana pel poble, una celebració i un dinar compartit.

Pau Carreño, un dels organitzadors de la trobada festiva, afirma que l'Aplec és una festa oberta on tothom hi té cabuda i és que per ell "junts sumem més" i està convençut de que "si caminem junts i plegats i ens ajudem els uns als altres, aconseguirem arribar molt més lluny".

El grup com a referent per a la vivència cristiana

I és que formar part del Mou-te és voler transmetre tot allò aprés de nen. Com en el cas del Pol Alcalde, vinculat al Mou-te de l'escola Pia de Mataró, que actualment per horaris d'universitat no pot comprometre's a fer de monitor constant però no dubta en ajudar puntualment en activitats com l'Aplec o al grup 6 Dies.

Aniol Noguera, escolapi i coordinador dels grups Mou-te en Xarxa explica la clau en l'evangelització del Mou-te: el grup de referència. Per Noguera "mostrar a Jesús com a referència de vida passa imprescindiblement per ser una vivència i no pas un discurs teòric" i és a través d'aquests grups que es fa possible.

Una proposta evangelitzadora pels joves i feta amb els joves que el fa sentir realitzat "com a escolapi i com a persona".

Fotografies: Mou-te en Xarxa

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.