Vés al contingut

notícies relacionades

sent-la-creu-00-bcn-2024

El Patriarca llatí de Jerusalem a Barcelona: “Treballar per la pau permanent és la nostra responsabilitat”

CR | "Les crisis ens fan entendre amb perspectiva que la pau no és immediata, demana temps”. Però a Terra Santa ja són molts mesos i també anys de conflicte i guerra. Ho sap bé el Patriarca llatí de Jerusalem, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, qui ha remarcat que "el desig de pau és també una responsabilitat per la pau permanent en l'àmbit polític i també religiós".

papa-dejuni-oracio

El papa Francesc convoca una nova jornada d'oració i dejuni per la pau

VATICAN NEWS | Després de l'audiència general d'aquest dimecres, el papa Francesc ha dedicat unes paraules als conflictes que afecten avui arreu del món i ha convocat una jornada de pregària i dejuni per la pau aquest 27 d'octubre. La iniciativa del Papa arriba després que el Patriarcat llatí de Jerusalem organitzes un dejuni per la pau a Terra Santa aquest dimecres.

cardenal-jerusalem

El Patriarca llatí de Jerusalem s'ofereix a Hamas a canvi dels nens ostatges d'Israel

VATICAN NEWS | El cardenal Pierbattista Pizzaballa, Patriarca llatí de Jerusalem, s'ha ofert aquest dilluns per intercanviar-se amb els nens d'Israel que són ostatges de Hamas. En vigílies de la jornada de dejuni i pregària, a la que s'hi han sumat també els bisbats catalans, Pizzaballa ha tornat a demanar per la pau entre israelians i palestins i ha assegurat que no hi ha víctimes entre les persones refugiades en esglésies a Gaza. 

bisbes-catalans-dejuni

Els bisbats catalans se sumen al dejuni i la pregària per la pau a Terra Santa

CR | La Subcomissió Episcopal per a les Relacions Interconfessionals i el Diàleg Interreligiós de la Conferència Episcopal Espanyola ha convocat les parròquies a una jornada de dejuni i pregària per la pau a Terra Santa. Una crida que han fet a través d'un missatge en què demanen sumar-se a la petició del Patriarca Llatí de Jerusalem aquest 17 d'octubre. 

terra-santa-pelegrinacions

L'escalada del conflicte a Terra Santa congela els pelegrinatges

ROGER VILACLARA –CR | Malgrat que en un primer moment semblava que els pelegrinatges a Terra Santa es podien mantenir, les agències i organitzadors de viatges han hagut de cancel·lar les seves previsions. "Vam ser optimistes perquè semblava que seria qüestió de dies, però les coses canvien dia a dia", ens confirmen des de la Comissaria de Terra Santa a Barcelona, amb qui vam poder parlar a inicis de setmana. 

panoràmica

Veure la fe