Vés al contingut
Catalunya Religió
bisbes-catalans-dejuni
Fotografia: Bisbat d'Urgell.

CR La Subcomissió Episcopal per a les Relacions Interconfessionals i el Diàleg Interreligiós de la Conferència Episcopal Espanyola, que presideix el bisbe de Solsona Francesc Conesa, ha convocat les parròquies a una jornada de dejuni i pregària per la pau a Terra Santa. Una crida que han fet a través d'un missatge en què demanen sumar-se a la petició del Patriarca Llatí de Jerusalem aquest 17 d'octubre.

"Volem mostrar la nostra proximitat a totes les famílies que experimenten el dolor i la preocupació pels seus familiars que habiten a Terra Santa", expressen els bisbes de la subcomissió episcopal. Demanen als cristians, jueus i musulmans "elevar les oracions" perquè puguin obrir-se "els canals de diàleg i la fraternitat" enmig del conflicte. "Que aquesta pregària conforti els membres de les diferents comunitats religioses que treballen dia a dia per fer de la Terra Santa un Santuari de Pau i Fraternitat", diuen.

Per aquest motiu, conviden les parròquies i comunitats religioses a seguir la petició del Patriarca Llatí de Jerusalem per unir-se a la jornada de dejuni i oració.

“La guerra és sempre una derrota que alimenta l’odi, la violència i la venjança”

El comunicat que firma Conesa subratlla que Terra Santa es veu envoltada "en un clima de violència i sofriment". Uns fets que van esclatar el dissabte 7 d'octubre quan "el grup terrorista Hamas va atacar amb míssils a Israel i va atemptar contra civils, prenent ostatges israelians".

Tant el papa Francesc com els patriarques i els jerarques de Jerusalem s’han pronunciat sobre aquesta situació mostrant la seva solidaritat amb totes les víctimes i els seus familiars, i demanant que es restableixi la pau. “La guerra és sempre una derrota que alimenta l’odi, la violència i la venjança”, ha dit el Papa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.