Vés al contingut

notícies relacionades

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

La tradició jueva actual, a la nova formació interreligiosa de Montserrat

(Abadia de Montserrat) La Comissió Ibèrica del Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen del 6 al 8 de juliol el XVI Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Enguany el curs se centra en la tradició jueva d'avui dia i comptarà amb la ponència de la investigadora Jenny Read-Heimerdinger.

Gaspar Mora: “El missatge ètic cristià es realitza també en la gestió política”

(ISCREB) L’encíclica Fratelli Tutti promou la fraternitat universal de tots els homes i dones del món. Això inclou també la dimensió política, i es fa palès quan el text fa referència a 'caritat social i política', 'amistat social', i 'amor polític'. Així ho ha explicat el doctor en teologia moral Gaspar Mora en l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2021-2022 de l'Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

Els símbols a examen

(Francesc Xavier Marín – ISCREB) Des del luxe que representa portar una vida examinada, podem plantejar-nos la qüestió de com els símbols, ajudant-nos a pensar, guien la nostra existència. No es tracta tant de sotmetre els símbols a examen quan de permetre que els símbols ens examinin, ens diagnostiquin per avaluar l'estat de la nostra comunicació. Hi ha en els símbols una dimensió terapèutica perquè aporten sentit, donen salvació.

Estem fets d’històries

(Toni Pou -ISCREB) L'Església sovint ha sigut guardiana de les arts i les humanitats, amb el Concili Vaticà II es va proclamar ella mateixa "experta en humanitat". Per això em sembla que pot ser vist com un bon auguri que l'Institut de Ciències Religioses de Barcelona ofereixi un Diploma d'especialista universitari en mitologia i simbolisme. L'Institut té grans professors en filosofia, interpretació, bíblia, en clàssics grecs, simbologia religiosa, mitocrítica, i altres ciències humanes que poden fer parlar els mites i els símbols més antics, a l'home i la dona d'avui.

panoràmica

Veure la fe