Vés al contingut

notícies relacionades

iscreb-2023-3

Antoni Pou analitza els símbols i el context de l'evangeli de Joan

ISCREB | L’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) ha inaugurat aquest dimarts el nou curs acadèmic 2023-2024. L'acte ha comptat amb la lliçó inaugural d'Antoni Pou en què ha comparat la idea de l'ombra de l'assagista Carl Jung amb el concepte de tenebres de l'evangeli de Joan. Pou ha fet una anàlisi dels símbols, el context històric i els arquetips psicològics de l'evangeli de Joan.

sufisme-bcn-montserrat

El sufisme, a la nova formació interreligiosa de Montserrat

ABADIA DE MONTSERRAT | La Comissió Ibèrica del Diàleg Interreligiós Monàstic (DIM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de l'Abadia de Montserrat, organitzen del 5 al 7 de juliol el XVII Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat.

iscreb-2022-2

Bisbe Gordo: “El diàleg, a més d'intentar de ser clar, consisteix a dir i escoltar”

ISCREB | El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha estat l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). Gordo ha dedicat la ponència d'aquest dimarts al jesuïta Eusebi Colomer, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Un acte al Seminari Conciliar de Barcelona que s'ha viscut "com un elogi de la seva formidable obra i personalitat i com una crida i un exigent estímul per a continuar aprofundint any rere any".

Primer acord de col·laboració entre catòlics i protestants en formació teològica

(David Casals i Vila –CR) El que és normal a altres països, com França, Alemanya, Regne Unit i Canadà, també ho és des d'aquest mes de setembre a Catalunya. Aquest serà el primer curs acadèmic a tot l'Estat espanyol en què estarà en vigor un conveni de col·laboració entre una facultat de teologia catòlica amb una de protestant.

panoràmica

Veure la fe