Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa conclou la seva històrica visita a l'Iraq

(Massimiliano Menichetti -Vatican News) La visita del Papa Francesc a l'Iraq ha acabat avui amb el lema evangèlic “Tots són germans”. Ha estat una visita històrica, la primera d'un Pontífex a l’Iraq i en un país de majoria xiïta. Va començar el passat 5 de març, un pelegrinatge llargament desitjat per abraçar un poble que ha sofert tant però que també ha desenvolupat un gran desig de redempció i d'un futur de pau.

El Papa a l'Iraq demana resistir la temptació de la venjança

(Renato Martinez –Vatican News) “L'Església a l'Iraq, amb la gràcia de Déu, va fer i està fent molt per anunciar aquesta meravellosa saviesa de la creu propagant la misericòrdia i el perdó de Crist, especialment als més necessitats”, ha dit aquest diumenge el papa Francesc en l'homilia d'una eucaristia multitudinària i acolorida celebrada a l'Estadi 'Franso Hariri' d'Erbil, en el marc de la seva visita apostòlica a l'Iraq.

El Papa a l’Iraq: des d’Abraham per reconèixer-se com a germans

(Andrea Tornielli –Vatican News) Francesc inicia el viatge més difícil i important del seu pontificat: la proximitat amb els cristians, el suport a la reconstrucció del país devastat per les guerres i el terrorisme, una mà estesa als germans musulmans. El somni de Joan Pau II es fa realitat. Els cristians iraquians feia vint-i-dos anys que esperaven el Papa.

Alguns motius pels quals el Papa Francesc anirà a l'Iraq

(Rif'at Bader –Vatican News) L'Iraq és un país sagrat. Va ser habitat per profetes, el més antic dels quals va ser Abraham, que es va dirigir des d’Ur de Caldea a Terra Santa, on l'era de la profecia va començar en temps antics. L'Iraq és el país del profeta Jonàs que va viure a Nínive i va cridar a el penediment i a la tornada permanent a Déu. També és el país en què el poble va ser exiliat a l'Antic Testament durant un viatge despietat anomenat "exili" a Babilònia.

El papa Francesc viatjarà a Iraq del 5 al 8 de març

(CR/Vatican News) Serà el primer viatge apostòlic que farà des de finals del 2019. El Vaticà ha anunciat aquest dimarts que el papa Francesc visitarà Bagdad, la plana d’Ur, Arbela, Mossul i Qaraqosh. Quatre dies per mostrar al món la necessitat d’una reconstrucció pacífica i durable per a aquest territori.

Sant'Egidio fa memòria dels “nous màrtirs”

(Sant’Egidio) Fent camí cap a la Setmana Santa, la Comunitat de Sant’Egidio ha fet memòria dels testimonis de la fe que ens han deixat en els temps recents. Són molts cristians que en nombrosos llocs del món han patit persecucions, discriminacions, privacions de la llibertat religiosa i fins i tot han perdut la vida.

panoràmica

Veure la fe