Vés al contingut

notícies relacionades

Cristians de Pobles i Comarques celebren 50 jornades de “cura fraterna”

(CR) ‘Viure la fraternitat i tenir-ne cura’ ha estat el lema de la 50 Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques que ha tingut lloc aquest diumenge a Santa Maria de les Torres de Lliça de Vall, al Vallès Oriental. Una jornada que s’ha centrat en el record de les 50 trobades que són “testimoni de la cura fraterna al llarg del temps”, expliquen des del moviment. Un testimoni que desitgen que “es mantingui amb ganes renovades” i que agraeixen amb “voluntat de present que mira endavant”.

Míriam Díez: “Una processó no només es mira, també ens mira”

(CR) Reivindicació oberta de la vigència i el sentit de les processons de Setmana Santa. Tant pel potencial narratiu, la capacitat d’interpel·lar, com per l’experiència col·lectiva que impliquen. La periodista Míriam Díez les ha descrit com a “festes viscudes, vibrants i autèntiques” en el Pregó de Setmana Santa de Girona que ha pronunciat aquest dijous al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura.

Fratelli Tutti: els valors republicans de germanor i solidaritat per bastir el diàleg

(Omar Noumri i Oriol Junqueras –CR) En llengua àrab, el terme ‘bàsmala’ fa referència a la fórmula que encapçala totes les sures de l’Alcorà (llevat de la novena) i que diu així: “En nom de Déu (Bi-ismi-lahi), el clement (Rahmani), el misericordiós (Rahim)”. Els cristians àrabs fan servir la mateixa fórmula de la ‘bàsmala’, per referir-se a la invocació “en el nom del Pare (Bi-ismi-l-ab) i del Fill (wa al-ibn) i de l’Esperit Sant (wa ruh al-quds) ”, que inicia l’eucaristia.

Cristianisme i Justícia aposta per la fraternitat després de la pandèmia

(Cristianisme i Justícia) El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimarts la seva declaració de cap d’any amb el títol ‘Postpandèmia: una oportunitat per la fraternitat’. Més que oferir una reflexió sobre què ha passat aquest any, aquesta vegada el centre ha volgut resignificar els lemes que ens han acompanyat al llarg dels darrers 10 mesos, marcats per la situació de la pandèmia de la Covid-19.

‘Fratelli tutti’, una veu a fer ressonar

(Eduard Rey -CR) L’Encíclica ‘Fratelli tutti’ del Papa Francesc ha generat polèmica, segons llegeixo en alguns mitjans. Alguns han dit que el Papa és comunista... Res de nou sota el sol: diuen que quan Lleó XIII va publicar la primera encíclica de temàtica social, la ‘Rerum Novarum’, l’any 1891, n’hi va haver que es van organitzar per pregar per la conversió del Papa.

El programa de la fraternitat genera disputes ideològiques

(Xavi Casanovas –CR) En només dos dies la darrera encíclica del papa Francesc, Fratelli Tutti, ha generat polèmiques airades a les xarxes socials. Més que fer una lectura particular de l’encíclica, m’agradaria centrar-me en el perquè d’aquestes disputes ideològiques.

Barcelona vol més fraternitat

(Jordi Llisterri-CR) Mai no fa mal -i menys en un bisbat com el de Barcelona- accentuar la fraternitat diocesana. Aquest diumenge a la tarda la Basílica de la Sagrada Família ha acollit una trobada diocesana de seguiment del Pla Pastoral Diocesà per remarcar el treball en un dels seus eixos principals: la fraternitat. “Sortim!” és el lema del Pla Pastoral que es va presentar fa un any.

Veure la fe