Vés al contingut

notícies relacionades

Carles Freixes

Carles Freixes: “M’agrada descobrir tresors patrimonials menys coneguts lluny dels llocs més turístics”

RAMON BASSAS -CR | A mi em sembla que en Carles Freixes, director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona des de fa encara no dos anys, és un home enamorat del Mediterrani, les seves festes i el seu llegat, que és on tira als estius. La resta de l’any es concentra a Solsona, al Museu i al Bisbat, on fa delegat de patrimoni. Vetllen “per salvaguardar i protegir el gran llegat arquitectònic i artístic d’aquest territori”, m’explica.

Anna M Rifa

Anna M. Rifà: “M’omple molt acompanyar les persones perquè puguin descobrir què estan cridades a ser”

RAMON BASSAS -CR | Enganxo l’Anna M. Rifà ultimant el contingut d’un retir de mindfulness que prepara, com altres vegades, a Santa Elena de Solius, amb la Cristina Cama. Serà els dies 17 i 18 de setembre. “Tant en el terreny personal, com ara aquest retir i altres formacions que faig, com en el professional em dedico a acompanyar”, resumeix l’Anna M. Rifà. Professionalment, ha dissenyat i creat el programa “Escola atenta” per les escoles Vedruna de Catalunya. “A mi” –segueix– “m’omple molt acompanyar les persones en el caminar per la vida, perquè puguin trobar pau, serenitat i descobrir qui són i a què estan cridades a ser”. 
Pau Matheu

Pau Matheu: “Viatjo sense res més a part del que duem a sobre”

RAMON BASSAS -CR | “Soc un convers i la meva conversió va estar molt vinculada al descobriment de l’obra de Simone Weil”, em diu en Pau Matheu, doctor de Filosofia amb una tesi sobre aquesta pensadora francesa (1909-1943), de la qual ha traduït La gravetat i la gràcia, (Fragmenta). “Recentment m’han encarregat una altra petita traducció de textos de Weil, aquest cop al castellà”, m’informa.

Jordi Roigé

Jordi Roigé: “Seria fantàstic celebrar el sopar de Festa Major amb tots els que ja no hi són”

RAMON BASSAS -CR | Aquest és un any dolç per en Jordi Roigé. Va estrenar com a director, fa poc, el documental “El Camí Ignasià”, i per la tardor s’estrenarà la pel·lícula "El Metralla", a TV3, amb en Joan i en Roger Pera, inspirada en el beat Josep Samsó. També és al capdavant de la productora Animaset Media i Comunicació, impulsada pels Missioners Claretians i Catalunya Religió. De tot això que acabo de dir en tenim molt en comú i, per tant, hem de frenar si no volem que la conversa se’ns en vagi per les branques. 

Carmen Manzano

Carmen Manzano: "L’any que ve vull anar a l’Índia o al Perú a veure els projectes de Mans Unides"

RAMON BASSAS -CR | Atén la meva trucada quan la deixen tranquil·la a El Coronil, el poble on va cada estiu. Ara que els seus pares ja no hi són, es fa càrrec de la seva tieta, “així els meus cosins poden descansar una mica”, però no para amunt i avall. “Ens coneixem tots i tothom vol parlar amb mi”, em diu la Carmen Manzano. La Carmen viu a Tortosa, però va néixer en aquest poble a cinquanta quilòmetres de Sevilla, on ha tornat gairebé sempre per per vacances, com tants catalans d’origen andalús. 

Veure la fe

monogràfics

estiu-vida

MONOGRÀFIC