Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) IQS ha col·laborat en una nova edició -l'onzena- del programa Professors i Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera que contribueix a millorar la formació contínua del professorat de secundària i batxillerat de ciències de Catalunya així com la seva especialització, en les respectives àrees de coneixement.

En el marc del programa, els dies 9, 11 i 25 de novembre, es va dur a terme a IQS el curs Simulacions i laboratoris virtuals: usar i dissenyar activitats per ensenyar química, que consistia en tres sessions, de quatre hores de durada cadascuna, on s’oferia una introducció a la utilització d'activitats didàctiques basades en simulacions i laboratoris virtuals. I la presentació i resolució, conjuntament, d'activitats pensades per a l'ensenyament dels diferents temes de química a batxillerat.

L’equip docent que va impartir el curs estava format per Jordi Cuadros, professor d’IQS del Departament de Mètodes Quantitatius; el Dr. Fèlix Llovell, professor d’IQS del Departament d’Enginyeria Química i Ciència de Materials, i Laia Ros, professora d’IQS i directora de l’Oficina de Recerca i Innovació de la Universitat Ramon Llull.

Durant les sessions de treball el professorat de batxillerat va iniciar-se en la utilització i creació d’activitats amb el programari Molecular Workbench i amb el laboratori virtual de The ChemCollective. També es va presentar l'ús d'eines d'edició col·laborativa (Google Drive) i de creació d'activitats d'indagació dirigida (Graasp). Finalment, l’últim dia, el professorat va exposar el treball que havien elaborat de forma no presencial i que consistia a desenvolupar, col·laborativament, una activitat per portar-la a l’aula basada en els recursos presentats durant el curs.

El professorat de batxillerat participant procedia de centres educatius, públics i concertats de Catalunya. En concret varen assistir professors de batxillerat de les següents escoles de Barcelona: Frederic Mistral-Eulàlia, Sagrat Cor Sarrià, Jesuïtes Casp, Escola Santa Anna, Oak House School, Institut Front Marítim, FEDAC-Amílcar, Sant Joan Bosco, Padre Damián-Sagrats Cors i Jesuïtes Gràcia, així com de les següents escoles d’arreu de Catalunya: Europa Internacional School (Sant Cugat del Vallés), UTMAR (Esplugues de Llobregat), La Salle Sant Celoni, Col·legi Mare de Déu del Carme (Terrassa), Bon Soleil (Gavà) i Institut Domènech i Montaner (Canet de Mar).