Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) El primer Capítol Provincial dels Missioners Claretians de Sant Pau tindrà lloc a Vic del 26 de desembre de 2021 al 2 de gener de l’any 2022. Així ho ha aprovat el govern general a proposta de l’actual govern provincial.

El superior provicial, Ricard Costa-Jussà, ha anunciat la convocatòria aquest mes de gener. S’acompleix així una de les funcions del govern provincial escollit en l’etapa de naixement d’aquest nou organisme: la de preveure i conduir la província fins al seu primer Capítol Provincial. També es va establir de celebrar aquest òrgan de govern en dates posteriors al XXVI Capítol General. És a dir, passats els mesos d’agost i setembre d’enguany.

La Congregació dels Missioners Claretians viu un procés de reorganització a Europa que contempla diferents etapes. Primer van néixer la província de Santiago (2007), i més recentment, la de Fàtima (2019) i la Sant Pau (2020). Aquestes últimes responen als acords del Capítol General de l’any 2015 i després d’un camí realitzat, impulsat i acompanyat pel govern general.

El pare general, Mathew Vattamattam, va crear les províncies de Fàtima i Sant Pau i en va nomenar els governs provincials després d’una consulta prèvia. La província de Sant Pau agrupa les comunitats i obres de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, i va ser creada per decret d’erecció el 29 de juny de 2019, festivitat de Sant Pere i Sant Pau, i erigida canònicament amb data d’1 de gener de 2020.