Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Els missioners claretians de la Província de Sant Pau, que inclou Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, han decidit ajornar mig any el primer capítol de la nova província creada el 2020, a causa de la incidència de la Covid-19.

El provincial dels missioners claretians, Ricard Costa-Jussà, que havia convocat la trobada a Vic del 26 de desembre del 2021 al 2 de gener del 2022, ha comunicat aquest dijous als 56 membres capitulars l’aplaçament i canvi de data de la trobada a inicis d’agost del 2022.

La decisió s’ha pres a causa de la incidència de la Covid-19 als territoris de procedència de les persones que havien d’assistir a la trobada, i les mesures establertes per les administracions. El govern provincial confia que les noves dates permetran “primar i promoure un primer capítol provincial presencial i serè”.

El capítol és l’òrgan de govern que representa la província. Hi participen els superiors de les comunitats, més tants delegats com nombre de comunitats té la província, que en aquest cas serien 23, escollits per elecció de tots els membres de l’organisme. També hi ha els delegats designats pel govern provincial, que en aquest cas serien 5 membres més, juntament amb l’equip del govern provincial i el president del capítol.

El 29 de juny del 2019, el pare general, Mathew Vattamattam, va anunciar la creació amb data d’1 de gener del 2020 de la Província de Sant Pau amb la unió dels organismes de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, i amb la cúria provincial ubicada a Barcelona. El superior general també va nomenar un primer Govern Provincial per a la nova Província, fins a la celebració del seu Primer Capítol Provincial.