Vés al contingut
Catalunya Religió
Façana de l'escola Jesuïtes de Casp
Façana de l'escola Jesuïtes de Casp

Jesuïtes En relació a les informacions publicades recentment per la premsa referides  a abusos  comesos per un jesuïta a l’escola Casp de Barcelona, la Companyia de Jesús a Espanya ha emès un comunicat anunciant que obre una investigació per esclarir l'assumpte. Demanen, alhora, que les possibles víctimes i les persones que tinguin informació al repsecte s'adrecin a la Companyia. 

Comunicat de la Companyia de Jesús en relació a les darreres informacions  publicades a premsa  

Com hem fet públic en diverses ocasions, el compromís de tots els centres de Jesuïtes  Educació amb crear entorns segurs és inequívoc i en això fa anys que treballem, amb  mesures per a la prevenció, formació, sensibilització i detecció de qualsevol tipus  d’abús o conducta inapropiada que es pugui produir a les nostres escoles.  

Així mateix, des de finals de 2018 vam obrir un procés de revisió del passat, per tal de  poder escoltar i acompanyar les persones que puguin haver estat víctimes d’abusos en passat. Aquest procés s’està portant a terme en el marc d’un treball conjunt des de la  Província d’Espanya de la Companyia de Jesús, i se n’han fet públics els resultats a  través de l’Informe presentat l’any 2021 i les seves posteriors actualitzacions. Totes les  denúncies i comunicacions que ens arriben s’escolten i es prenen les mesures per a  l’acompanyament de les víctimes així com les mesures que calgui prendre en relació als  victimaris.  

En relació a les informacions publicades recentment per la premsa referides  a abusos  comesos per un jesuïta a l’escola Casp de Barcelona, el Superior Provincial de la  Companyia de Jesús a España ha obert una investigació prèvia sobre els fets descrits a  l’article, de cara a determinar el possible inici d’un procés canònic. El jesuïta esmentat  va ser l’any 2005 apartat de l’escola i es troba des d’aleshores amb mesures de restricció  i supervisió de la seva activitat, arran d’una denúncia rebuda en aquell moment per una  conducta impròpia. L’aparició de noves informacions porta a obrir aquesta nova  investigació, per la qual cosa demanem que qualsevol víctima o testimoni que pugui  referir qualsevol informació sobre aquest cas, es posi en contacte amb nosaltres. 

Recordem que totes les persones que vulguin comunicar qualsevol informació referida a  abusos del passat, sigui en relació amb aquest o altres casos, ho poden fer a  proteccion@jesuitas.es

Temàtica
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.