Vés al contingut

notícies relacionades

Una llibertat d’expressió que respecti les creences

(CR) “Tots som Charlie Hebdo?”, era el títol de la trobada del periodista Rafael Jorba amb professors i estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna que s’ha fet aquest dijous per interrogar-se sobre la llibertat d’expressió i els seus límits.

Jueus catalans i dues iniciatives interreligioses rebutgen els atacs de París

(David Casals i Vila –CR) Catalunya és cada cop un país més plural i això té conseqüències en com les comunitats religioses han reaccionat davant els atemptats jihadistes de París de dies enrere, contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' i també contra un supermercat que venia 'kosher', menjar que compleix els preceptes que estableix la Torah.

El no sentit del terrorisme religiós

(Armand Puig – El Periódico) Les religions tenen diversos desafiaments en el seu camí d’aproximació a l’Absolut i a l’Inefable. Un dels més difícils és que alguns dels qui es diuen creients empren el nom de Déu per matar altres persones, sovint de forma indiscriminada, creients o no creients, a voltes fins i tot persones que pertanyen a la mateixa religió.

Diàleg interreligiós, el marc per respondre al terrorisme jihadista

(Josep Maria Rovira Belloso -CR) Si volem una resposta eficaç contra el terrorisme jihadista, fanàtic, crec que no n’hi ha prou amb que l’Occident laic digui a tot l’Islam religiós el següent: deixem de mirar les coses del punt de vista religiós i redescobrim finalment la llibertat d’expressió que no renuncia pas al dret de dir el que en consciència es pot pensar i es pot manifestar, sense que haguem d’imaginar el que vol Déu.

Unitat dels musulmans del Raval: “Som una religió de pau”

(David Casals i Vila –CR) Les cinc comunitats musulmanes situades al barri del Raval de Barcelona han protagonitzat aquest dijous al vespre una acció unitària a un dels carrers més coneguts de la zona, la Rambla del Raval, per desmarcar-se de la violència i del fonamentalisme, després de l'atemptat d'un grup islamista contra la publicació satírica francesa Charlie Hebdo del passat dimecres.

panoràmica

Veure la fe