Vés al contingut

notícies relacionades

benetes-montserrat-2023

Les monges benedictines de Catalunya: “Diem prou a totes les guerres”

MONESTIR DE SANT BENET | Una trentena de monges benedictines catalanes s'han trobat al santuari de Puiggraciós en una trobada de germanor entre les comunitats benedictines de Catalunya. En la trobada, les representants de les tres comunitats catalanes han expressat el seu rebuig envers tots els conflictes bèl·lics i la seva solidaritat amb totes les víctimes de les guerres. 

ceramiques-benetes-2022

La ceràmica de Sant Benet, de Montserrat al món amb un nou catàleg

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Als seus 88 anys, Regina Goberna ajuda al taller de ceràmica del monestir de Sant Benet de Montserrat. Juntament amb Montserrat Viñas, l’abadessa emèrita, lidera un taller que, amb quasi 60 anys d’història, ha escampat la seva ceràmica arreu del món. I ara, encara vol arribar més lluny. Per aconseguir-ho, les benedictines han elaborat aquest any un nou catàleg per mostrar una de les seves especialitats, la ceràmica mural de grans dimensions. El catàleg, que es pot trobar en format digital, és una mostra de diversos conjunts de peces que decoren façanes d’edificis, recepcions o altars, tots pintats a la gota i cuits a 960 graus.

Relleu al Santuari de Puiggraciós

(Josep M. Boixareu –Grup Enllaç/CR) Aquest diumenge l'església del Santuari de Puiggraciós ha quedat plena a vessar en l’acte de relleu de la superiora Rosa Julivert. La germana Rosa hi ha estat des del primer dia. Des que l’any 1973 la comunitat de benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona va assumir la cura d’aquest santuari del Vallès Oriental.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Les benetes de Montserrat: “No podíem acabar l'any anant a dormir”

(Laura Mor –CR) Acomiadar el 2017 i començar el 2018 pregant pel món. És la proposta que fan les monges benedictines de Montserrat a qui vulgui formular aquesta festa de traspàs en clau cristiana. Lectura de salms, música, cant i silenci. I també una projecció d'imatges de l'any que s'acaba. Fer memòria, contemplar i passar pel cor el desig de la pau.

recull de notícies

Veure la fe