Vés al contingut

notícies relacionades

ceramiques-benetes-2022

La ceràmica de Sant Benet, de Montserrat al món amb un nou catàleg

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | Als seus 88 anys, Regina Goberna ajuda al taller de ceràmica del monestir de Sant Benet de Montserrat. Juntament amb Montserrat Viñas, l’abadessa emèrita, lidera un taller que, amb quasi 60 anys d’història, ha escampat la seva ceràmica arreu del món. I ara, encara vol arribar més lluny. Per aconseguir-ho, les benedictines han elaborat aquest any un nou catàleg per mostrar una de les seves especialitats, la ceràmica mural de grans dimensions. El catàleg, que es pot trobar en format digital, és una mostra de diversos conjunts de peces que decoren façanes d’edificis, recepcions o altars, tots pintats a la gota i cuits a 960 graus.

Un mural homenatja les primeres monges de Sant Joan de les Abadesses

(Jordi Vilarodà –Sant Benet de Montserrat) Emma, Adelaida, Ranlo, Fredeburga i Ingilberga. Cinc dones que als segles IX i X van regir el destí d’un dels primers monestirs benedictins de Catalunya, són recordades en el mural ceràmic que aquest dissabte s'ha inaugurat al poble que encara en preserva el record en el seu nom: Sant Joan de les Abadesses.

Relleu al Santuari de Puiggraciós

(Josep M. Boixareu –Grup Enllaç/CR) Aquest diumenge l'església del Santuari de Puiggraciós ha quedat plena a vessar en l’acte de relleu de la superiora Rosa Julivert. La germana Rosa hi ha estat des del primer dia. Des que l’any 1973 la comunitat de benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona va assumir la cura d’aquest santuari del Vallès Oriental.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Les benetes de Montserrat: “No podíem acabar l'any anant a dormir”

(Laura Mor –CR) Acomiadar el 2017 i començar el 2018 pregant pel món. És la proposta que fan les monges benedictines de Montserrat a qui vulgui formular aquesta festa de traspàs en clau cristiana. Lectura de salms, música, cant i silenci. I també una projecció d'imatges de l'any que s'acaba. Fer memòria, contemplar i passar pel cor el desig de la pau.

Nova “església participativa” a Sant Joan Despí

(Laura Mor –CR) Aquest divendres Sant Joan Despí inaugura la nova parròquia de la Mare de Déu del Carme. Dos anys després d'enderrocar l'antic barracó del temple, el barri de les Planes estrena un nou espai litúrgic que compta amb frescos originals del pintor targarí Josep Minguell.

Sant Pere de les Puel·les: "Les persones necessitem experiències de sanació"

(Laura Mor –CR) Aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, el monestir de Sant Pere de les Puel·les acull la segona edició d'un taller sobre constel·lacions familiars. Una activitat d'èxit a les escoles de psicologia alternativa que les benetes proposen en clau d'"oferir espais" i "possibilitar" una trobada personal.

recull de notícies

Veure la fe