Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Josep Castellà –Bisbat de Solsona) Una quarantena de devots van participar dijous a l’obertura dels actes commemoratius del 84è aniversari del martiri del beat Ferran Saperas, amb el viacrucis al cementiri municipal, presidit pel rector de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, Josep M. Vilaseca, acompanyat del diaca permanent Joan Novell.

Va començar a la porta del cementiri, davant mateix del cenotafi perpetuant el lloc on l’afusellaren la matinada del 13 d’agost de 1936. Es van fer les estacions del viacrucis per l’interior del recinte aturant-se en diversos indrets, en especial on es trobaren les restes del Beat, a l’antiga capella i  davant el nínxol on es guardaren les despulles durant uns anys. Al final del Viacrucis s’entonaren el seus Goigs.

Al capvespre a Santa Maria de l’Alba, un cop resat el rosari, es va oficiar una eucaristia solemne concelebrant el rector de Tàrrega i Vicari General de Solsona, mossèn Vilaseca, amb religiosos claretians vinguts de les comunitats de Valls i Lleida; capellans de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega i Cervera, amb el diaca Joan Novell. Van participar de la commemoració familiars del beat vinguts de les localitats d’Alió i de Valls, a més de nombrosos fidels targarins, cerverins, i altres poblacions catalanes.

Vilaseca va predicar la missa i va glossar la figura del beat Saperas: “un veritable testimoni de grans virtuts en temps molt difícils, quin exemple cal seguir”, va dir. I va llegir les pregàries Elena Aluja, familiar del beat.

Com a cloenda es van interpretar els goigs al germà Ferran Saperas, lletra de Lluís Badía i música de mossèn Carles Melé. Degut a la pandèmia del Covid-19, les relíquies del Beat van ser exposades al presbiteri del temple sense fer-se la seva veneració. Els devots també van visitar la capella sepulcral on reposen les despulles del beat Saperas, acabant la celebració amb degustació pels assistents d’un dolç pastís.

El diumenge 2 d’agost tambçe es va celebrar una eucaristia commemorativa a la seva localitat natal d’Alió, presidida pel rector Albert Fortuny.  I el proper 20 de setembre, a dos quarts de de 5 de la tarda, es farà el tradicional acte en memòria dels màrtirs claretians al Mas Claret, prop de Cervera.