Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 5/09/2022
joan-pau
Fotografia: Vatican News.
Galeria d'imatges

VATICAN NEWS"Joan Pau I va viure sense concessions, estimant fins a l'extrem". Amb aquestes paraules s'ha referit el papa Francesc al pontífex amb un dels mandats més curts de la història. Ho ha fet en la celebració que ha tingut lloc aquest diumenge al Vaticà amb motiu de la beatificació de Joan Pau I. Entre tots els preveres i cardenals assistents, s'hi ha fet present el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella

El Papa, que ha presidit la missa de beatificació, ha afirmat que el nou beat va viure "amb l'alegria de l'evangeli i seguint l'exemple de Jesús". "Va ser un pastor plàcid i humil", ha dit. En una jornada grisa, sota una intensa pluja, Francesc ha parlat d'Albino Luciani, un papa que, amb el seu somriure, "va aconseguir transmetre la bondat del Senyor". 

Francesc ha destacat la humilitat de Joan Pau I: "va encarnar la pobresa del deixeble". Ha recordat que Luciani va "prendre les mateixes càrregues" i va fer de la vida "un do". En la seva homilia, també ha citat les paraules del penúltim Papa del segle XX: "Senyor, pren-me com soc, amb els meus defectes, amb les meves faltes, però fes-me com tu em desitges". 

"Estimar encara que ens posin traves"

Inspirat en les paraules de l'evangeli, el Papa també ha parlat sobre què significa seguir Jesús. “El que no ho estima més que els seus éssers estimats, el que no carrega amb la seva creu, el que no renuncia a tot el que posseeix no pot ser el seu deixeble”, ha dit. Una condició exigent i poc atractiva, ha afirmat Francesc.

"L'estil de Déu no instrumentalitza les nostres necessitats", hi ha afegit. Un estil que, segons el Papa, no vol "distribuir alegries barates" ni que la gent el segueixi "amb eufòria i entusiasmes fàcils". Per Francesc, cal estimar "encara que ens posin traves". Un amor que ha exemplificat amb Joan Pau I. 

El papa Francesc ha acabat la celebració recordant la situació a Ucraïna. Ha convidat als assistents a dirigir-se a la Mare de Déu "per obtenir el do de la pau a tot el món, especialment a la martiritzada Ucraïna". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.