Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

Església i procés

(CR) Com en cada convocatòria electoral alguns dels punts de votació són centres que depénen de l'Església, principalment escoles cristianes concertades. Ja va passar en el consulta del 9N, però per l'1 d'octubre tot és més complicat. La responsabilitat jurídica podría recaure sobre els titulars del centre, és a dir, a les congregacions o fundacions de les que depèn el centre.

Moltes de les escoles cristianes que habitualment són col·legis electorals han estat substituïts per altres centres de la Generalitat. Però tot i això, també hi ha punts de votació en centres que depenèn d'institucions religioses. Les situacions són diverses i van canviat cada hora que passa. El dissabte la majoria han mantingut les seves activats extraescolars, altres han obert amb iniciatives promogudes pels pares i els veïns, i altres s'ha mantingut tancades esperant el diumenge i també hi ha hagut llocs on la pressió dels veïns han fet obrir el centre.

Aquest dissabte també es va fer una pregària a Santa Maria del Mar organitzada pels promotors de la carta de més de 400 capellans.  

 

 

-Festa al Fedac-Horta organitzada per alumnes i l'Ampa tot el cap de setmana

 

 

-El grup Mishima actuant als Jesuïtes de Casp dissabte al vespre

 

 

-El Col·legi Pare Manyanet de Les Corts obre per la pressió dels veïns:

 

 

-L'Escola Pia Sant Antoni acull una vintena persones tancades a la nit

-Visita dels Mossos d'Esquadra en algunes escoles

-Festes a Escoles Vedruna