Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) L’Arquebisbat de Barcelona ha presentat aquest dimecres el pla de reforma de la parròquia de l’Esperit Sant, a la Travessera de Gràcia de Barcelona, al districte d’Horta-Guinardó, que inclourà un nou centre universitari Blanquerna. Aquesta fundació diocesana ha arribat a un acord amb l’Arquebisbat de Barcelona que preveu la cessió del dret de superfície per a un període de 99 anys d’una part de la finca situada al número 401 de la Travessera de Gràcia.

El projecte constructiu preveu destinar al temple i a usos parroquials un espai de 713 m2 mentre que el futur centre universitari ocuparia 4.096 m2. Les noves instal·lacions farien compatible l’activitat docent amb la missió pastoral i celebrativa pròpia de la parròquia. El nou centre universitari es construirà on actualment hi ha l'església de l'Esperit Sant, just al costat de la Facultat de Ciències de la Salut, per disposar de més espai per al desenvolupament de les titulacions d’aquesta facultat. Aquest nou edifici consolidarà un gran campus de Salut que disposarà de 10.000 metres de superfície per a la docència i la recerca.

Actualment, s'estan fent les gestions amb l'Administració per tramitar tots els procediments necessaris. A hores d'ara és difícil fer una previsió del temps d'execució. A la convocatòria de premsa han comparegut el vicari episcopal de la diòcesi de Barcelona, Enric Termes; l’arquitecte del projecte, Josep M. Vilanova, i el coordinador del projecte i portaveu de la Fundació Blanquerna, Josep Maria Carbonell.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.