Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Xavier Memba –CR) Aquest divendres 18 a les set del vespre tindrà lloc una trobada singular entre dues entitats cristianes que treballen des del cor de la ciutat de Barcelona per a la integració social de les persones excloses i en situació de pobresa. ‘Compartint experiències des del compromís” és el títol d’aquesta Taula de Diàleg entre catòlics i evangèlics.

Noemí Cortés, presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC), és la persona al capdavant de l’obra social a l’Església Evangèlica de Gràcia al carrer Terol. Amb cent cinquanta-dos anys d’existència, aquesta església evangèlica té un fort arrelament històric al barri de Gràcia i sempre ha estat una comunitat al servei de la ciutat.

Des de fa anys col·labora amb l’Ajuntament en el repartiment d’aliments a famílies necessitades i, especialment, entre el gener i març impulsa la campanya Llum de Nit; una iniciativa adreçada a donar aixopluc i acolliment en les nits més fredes d’hivern a una trentena de persones que, d’altra manera, dormirien als carrers.

“La idea de la Taula de Diàleg és crear ponts de relació i fomentar la col·laboració entre diferents comunitats cristianes al voltant de l’acció social”, explica Cortés. En aquesta primera edició, els convidats a taula seran l’Hospital de Campanya - Parròquia de Santa Anna i Llum de Nit, de la mateixa església de Terol.

La trobada vol donar a conèixer la tasca d’aquestes dues entitats a partir de les experiències viscudes, explicar nous projectes de futur i donar veu als assistents mitjançant un torn de preguntes, conclou Cortés. L’assistència a la Taula de Diàleg és lliure, però a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, l’aforament serà limitat.