Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La Fundació Vidal i Barraquer i la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, entre les entitats reconegudes

(CR) Nou reconeixement eclesiàstic en la Creu de Sant Jordi que concedeix el Govern. El jesuïta Enric Puig, el monjo de Montserrat Hilari Raguer, i el capellà tarragoní, Joan Llort, són els noms dels eclesiàstics premiats. Entre les entitats també hi ha la Fundació Vidal i Barraquer i la Fundació Buquets de Sant Vicenç de Paül.

El pare Enric Puig i Jofra (El Clot, Barcelona, 1945) és secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i president del Patronat de l’Institut Químic de Sarrià. Va ser el coordinador de la visita de Benet XVI a Barcelons el 2010. Puig rebrà la distinció per "la destacada dedicació als infants i joves, a través de l’escola i del món del lleure".

També rebrà el guardó el monjo benedictí i historiador, Hilari Raguer i Suñer (Madrid, 1928). El reconeixement a Raguer és "pel seu compromís social i amb la catalanitat, des d’una destacada contribució a la historiografia com a autor, entre d’altres, de llibres sobre història política i religiosa".

Un altre dels guardonats és Joan Llort i Badies (Guimerà, Urgell, 1932), rector a l'Espluga Calba. Llort rebrà el guardó "en reconeixement a la seva tasca de promoció de la comarca de les Garrigues mitjançant iniciatives culturals, socials i econòmiques valuoses per a la comunitat."

Les entitats reconegudes

Entre les entitats, la Generalitat ha premiat a la Fundació Vidal i Barraquer, creada en el si de la Conferència Episcopal Tarraconense i vinculada a la Universitat Ramon Llull, "per la qualitat de l’assistència que presta, en els seus centres de salut mental, a persones amb trastorns psicopatològics, complementada per l’aposta formativa i de recerca en els àmbits de la psicologia i de la psiquiatria."

També s'ha reconegut a la Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, vinculada a les Filles de la Caritat, per "la meritòria dedicació, des de Terrassa, a les necessitats de les persones des del punt de vista assistencial i educatiu, i per la tasca de sensibilització col·lectiva en la construcció d’una societat més solidària."

El Govern ha reconegut enguany a 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. 

Altres reconeixements vinculats al món eclesial

Entre les 27 persones guardonades també destaquen l'editor Lluís Pagès Marigot, fundador de Pagès Editors, segell molt vinculat i sensibilitzat amb l'edició de llibres religiosos a Lleida; i Mercè Riera Manté, fundadora del menjador social El Xiprer, un projecte de Càritas Granollers nascut del si d'una comunitat cristiana.