Vés al contingut

notícies relacionades

El Déu entranyable i sorprenent d’Hilari Raguer

(Teresa Forcades) “A mi sempre m’ha anat bé la tècnica del cargol”, em deia. “El cargol, així que li toquen les banyes, ràpidament les amaga i, així que deixen de tocar-les-hi, ràpidament les estén de nou. I sembla que no es cansa mai de fer-ho”. Mentre ho deia torçava un xic el cap i li somreien molt divertits els ulls clars, convidant-me a anar més enllà de les mesquineses quotidianes vers un horitzó de llum que és l’únic que de veritat importa. 

Hilari Raguer, biògraf de Carrasco i Formiguera

(Guiomar Amell) Vagi per endavant que la postguerra a Catalunya va escapçar i soterrar la identitat catalana. Prohibit el català, escapçades les seves institucions, i sotmesa a la clandestinitat qualsevol activitat pública bé fos social o política, Catalunya havia desaparegut! Per a qualsevol organisme públic s’havia convertit en “el Levante Español”, tal era l’afany d’anorrear-nos com a nació.

Hilari Raguer i l’amor als salms

(Bernabé Dalmau) El recent traspàs del monjo de Montserrat Hilari Raguer posarà en gran relleu la seva aportació a la historiografia civil i eclesiàstica de la primera meitat del segle XX. Ha estat un treball realment de benedictí el que la seva vida longeva ha propiciat de dur a terme, sempre amb l’afany de vindicar algunes figures singulars.

Mor Hilari Raguer, una referència d’Església i de país

(CR) Ha mort un 1 d’octubre. Hilari Raguer i Suñer ha estat una personalitat de referència per a l’Església i per al país. Monjo de Montserrat, historiador i catalanista, tenia 92 anys. En feia 65 que era monjo i 60 que s’havia ordenat sacerdot. “La llibertat s’ha d’exercir, si no, no és res.

Hilari Raguer: “Som humans i amb la pregària necessitem demanar”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El vespre de dijous 12 de març Catalunya Religió va decidir que la redacció treballaríem des de casa. Unes hores abans, al matí, vam visitar el monjo benedictí Hilari Raguer al monestir de Montserrat. Una conversa tranquil·la sobre la vocació religiosa i el sentit de la pregària per als cristians. Raguer explica també la relació entre el compromís irrevocable i la llibertat positiva.

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC