Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete - CR) Cada matí a la ràdio en Màrius Serra planteja un enigma verbal, una secció que ja li ha comportat el sobrenom d'Enigmàrius. Per què no plantejar un Enigmàrius de la religió? Aquesta és la proposta que la Direcció General d'Afers Religiosos, juntament amb l'Observatori Blanquerna de Comunicació i Religió, han dut a terme aquest dijous al vespre a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull per finalitzar la XVa Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. 

62 projeccions en 15 dies per diferents sales i indrets de Catalunya que han finalitzat amb quaranta enigmes de variable dificultat.

"El joc és inherent al coneixement", afirmava engrescant Màrius Serra a l'inici del 'concurs'. "També el joc és inherent a totes les tradicions religioses", explicava. Versos a l'Edat Mitjana, jeroglífics a capelles, són molts els exemples de diferents enigmes que en Màrius ha repassat. 

I començava el concurs. "Idèntic a Jesucrist? La resposta és CLAVAT". Repassant les confessions de catòlics, protestants, hinduistes, musulmans o inclús bahá'ís a través de conceptes, paraules o elements de cada religió, els concursants anaven resolent els enigmes.

1. Idèntic a Jesucrist, de 6 lletres. CLAVAT
2. El futbolista que nega la mateixa religió que ostenta, amb 9 lletres. CRISTIANO
3. No pas religiosos, però devots del Facebook, de 5 lletres. LAICS
4. Les pintures religioses més poca-vergonyes, de 7 lletres. FRESCOS
5. Fa obres a la cuina del cristianisme com Luter, de 7 lletres. REFORMA
6. La religió més inductiva, de 9 lletres. HINDUISME
7. El regiment de cavalleria preferit dels adventistes, de 4 lletres. SETÈ
8. La fe persa que tens al replà de l'escala, de 4 i amb apòstrof. BAHA'Í
9. Discussió interminable sobre cap a on va l'Islam, de 9 lletres. XERRAMECA
10. L'empenyé a practicar la religió de Brahma, de 5 lletres. INDUÍ

I així fins a quaranta enigmes que han mantingut la rivalitat i les rialles entre els participants. "Jugar és la millor manera de combatre el fanatisme", ha clos Màrius Serra. "El joc compta amb unes regles del joc i possibilita el diàleg".