Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

La Basílica de la Sagrada Família ha anunciat que aquest diumenge 20 d’agost, a les 10h del matí, el temple acollirà una missa solemne en memòria de les víctimes de l’atemptat terrorista de Barcelona. L’arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, presidirà conjuntament amb el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull la missa dominical que s’oferirà per la pau, per les víctimes mortals dels atemptats de Barcelona i Cambrils, per la recuperació dels ferits i l’acompanyament dels seus familiars.

La missa estarà oberta a tots els ciutadans fins a exhaurir aforament. L’accés serà per ambdues façanes (Passió i Naixement) i es podrà fer des de les 9 hores del matí.. La celebració habitual de la missa internacional de les 9 de matí queda anul·lada aquesta setmana.

Aquest divendres la Basílica ha obert les seves portes i ha rebut els visitants amb normalitat. Malgrat la tristesa d’aquests moments, la Basilica vol fer el possible per seguir l’activitat habitual i amb la màxima seguretat.

Omella i Taltavull visiten les víctimes

D'altra banda, segons informa l'arquebisbat de Barcelona, l'arquebisbe Omella i el bisbe auxiliar Taltavull, han visitat aquest divendres algunes de les persones ingressades a l’Hospital del Mar i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a conseqüència del terrible atemptat que ha sofert la ciutat. L’arquebisbe de Barcelona s’ha interessat per l’estat de salut dels ferits, als que ha volgut saludar i desitjar-los una ràpida recuperació. En la seva visita ha declarat sentir-se molt impressionat per la naturalesa d'aquesta acció terrorista i ha lamentat qualsevol forma de violència que atempti contra el dret a la vida i a la llibertat: "Demano a Déu que actuï sobre el cor de les persones que tenen la idea de fer mal al proïsme" 

En ambdues visites ha pogut intercanviar paraules de consol i esperança amb els ferits i les seves famílies. El cardenal Omella ha expressat al personal sanitari que l'ha acompanyat durant la visita el seu sentiment d'admiració per la feina ben feta dels equips mèdics i d'infermeria dels diversos centres hospitalaris que han atès a persones ferides i també ha volgut destacar l'actuació de tots els cossos de seguretat i persones anònimes que han participat amb generositat atenent a les víctimes i a les seves famílies.