Vés al contingut

notícies relacionades

Sri Lanka: "Les religions viscudes autènticament són mostra d’amor"

(GTER) El Grup de Treball Estable de Religions, on hi ha les diferents religions presents a Catalunya, volem manifestar unànimement la nostra consternació  i enèrgic rebuig pels atemptats perpetrats a Sri Lanka, en un dia tan especial per la majoria dels cristians d’arreu del món com és el Diumenge de Pasqua.

"Vivim una viralització de la islamofòbia"

(CR) Catalunya no és una excepció en l'augment de casos d'islamofòbia a Europa. Des de l'atac terrorista a Barcelona s'ha produït un augment d'actituds discriminatòries i l'islam ha ocupat un espai creixent en els mitjans. Per aquest motiu l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (FCRI) va acollir el VII Seminari sobre Xenofòbia sota l'eix temàtic de 'Democràcia i islamofòbia'.

Contaminació social i responsabilitat personal

(Ramon Prat) Vaig viure des de Gran Bretanya, on fa anys hi passo el mes d’agost, la notícia dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. La lectura dels diaris catalans, espanyols, anglesos, ampliada per la informació de les emissores de radio i TV, em va permetre observar la diferència de plantejaments de la veritat social, en constatar les contradiccions en la transmissió de la notícia. Per això, he fet aquest article d’opinió sobre la nostra responsabilitat personal davant la contaminació social.

Terrorisme perquè deixem de passejar

(Manuel Nin - Abadia de Montserrat) Quan érem petits i des d’El Vendrell anàvem en família a Barcelona per qüestions de tipus familiars –mèdiques, escolars, comercials–, quasi sempre viatjàvem amb tren, i aquella visita a la capital se solia acabar sempre, abans d’agafar el tren de tornada, amb una mitja horeta de passejada per Les Rambles, on podíem veure multitud de parades amb animals més o menys exòtics, i amb plant

La pau i els joves centren l’acte interreligiós per les víctimes de Barcelona i Cambrils

(Alba Sabaté –CR) Barcelona és una ciutat de pau i l’odi no hi té cabuda. Han passat set dies des de l’atac terrorista al cor de la ciutat i aquesta afirmació és cada cop més alta i més clara. Aquest dijous l’han reafirmat les comunitats religioses de totes les confessions existents a Catalunya així com les organitzacions de persones no creients, al Museu Marítim de Barcelona.

Concentració musulmana contra el terrorisme

(CR) Aquest dilluns la plaça Sant Jaume tornarà a acollir una protesta contra el terrorisme convocada per la comunitat musulmana. “La comunitat musulmana contra el terrorisme” és el lema de l'acte unitari al qual han donat suport desenes d'entitats i comunitats musulmanes. Entre els convocants hi ha les entitats més representatives com la Unió de Comunitats Ismàliques UDICECAT o el Consell Islàmic de Catalunya.

Arquebisbe Pujol: "Jesús ens convida a combatre el mal amb el bé"

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge al matí s’ha celebrat una missa solemne a la Catedral de Tarragona presidida pel l'arquebisbe Jaume Pujol, i durant tot el cap de setmana a totes les parròquies de l’arxidiòcesi, s’ha fet memòria de les víctimes mortals així com també dels ferits i de les famílies implicades en els atemptats.

El Capítol General de les Vedruna prega a Vic per les víctimes

(CR) Un món on sigui possible viure en pau. Els atemptats de Barcelona i Cambrils han coincidit amb el Capítol General de les Vedruna que reuneix a Vic religioses d'aquesta congregació de tot el món. Des del Capítol han recordat les víctimes i familiars amb la pregària i han enviat aquest comunicat de suport. COMUNICAT DE LA CONGREGACIÓ DE GERMANES CARMELITES VEDRUNA AMB MOTIU DE L’ATEMPTAT DEL DIA DISSET D’AGOST DE 2017.

panoràmica

Veure la fe