Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) “Ens ha ajudat a créixer i ens ha fet trontollar”. És el retorn dels treballadors de l’Escola Pia que han participat en anteriors edicions de ‘Cristianisme Viu’, una formació anual per aprofundir en la fe cristiana. Aquest curs en fan la tercera edició.

Pere Vilaseca, membre de l’equip que coordina aquesta iniciativa, explica que defugen un plantejament teològic: “Si féssim una formació teològica donaríem per segures moltes coses”. En canvi, recorren a l’experiència vital dels participants: “La gent ens demanava espais per aprofundir tant la seva creença com la seva no creença”.

A diferència d’altres models formatius, no s’adrecen al professorat responsable de la pastoral, sinó que volen oferir un espai obert per a compartir, també, la visió d’agnòstics i ateus.

Repensar la vivència cristiana en tres trimestres

Amb professors com Diego Malquori, Ramon M. Nogués, Jordi Collet i Víctor Hernández, ja han engegat un primer trimestre formatiu per treballar “Què vol dir creure” des de la ciència, els altres i la psicologia.

El segon trimestre, i mitjançant un fòrum en línia que coordina Francesc Gutiérrez, treballaran el llibre Lo que yo creo de Hans Küng.

Per acabar el curs, Gaspar Mora, M. del Mar Albajà, Manel Pousa i Enric Canet respondran a “Què ens diu el cristianisme”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.