Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Cristianisme i Justícia ha celebrat, durant aquest curs, el seu 35 aniversari, que ha coincidit amb la publicació del número 200 de la seva col·lecció Quaderns CJ.

Al llarg d’aquests anys, les publicacions d'aquest centre d'estudis han servit per conscienciar de les realitats de patiment i d'injustícia; per entendre millor la complexitat del poder i l'economia globals; per denunciar la guerra avui present en molts països; per fer més visibles la pobresa i l'exclusió; per recordar aquells que han lliurat la seva vida per la justícia. Sempre analitzant el present des de la realitat dels últims, dels que pateixen les conseqüències de la injustícia. 

L'exposició

Per commemorar-ho, Cristianisme i Justícia ha recollit en una exposició els 35 anys de pensament del centre, oferint una visió de la multiplicitat de temàtiques que s'han treballat amb el desig de continuar apostant per una mística d'ulls oberts, atenta als reptes del nostre món i compromesa amb la justícia.

La mostra fa un recorregut per les principals qüestions que han marcat aquests últims 35 anys en l'àmbit social, polític i religiós, a través d'alguns dels quaderns que s'han dedicat a aquests temes, com la pobresa i la desigualtat, la crisi de les institucions europees, la necessitat d'actualització i reforma de l'Església, la situació del continent africà, la crisi ecològica, el feminisme, el diàleg interreligiós o la tragèdia dels refugiats, qüestió que es va abordar l'any 1995, i que, malauradament, és encara ben actual. L'exposició es pot veure fins al 19 de maig a la seu de l'IQS.