Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Bisbat de Sant Feliu) Fa cent anys que es va consagrar la Cripta de la Colònia Güell i aquest cap de setmana el bisbat de Sant Feliu proposa diferents actes per commemorar l'aniversari. Divendres, en el marc de Catalonia Sacra, convoquen una conferència sobre aquesta obra d'Antoni Gaudí i diumenge celebraran una eucaristia presidida pel bisbe Agustí Cortés. Les dues activitats tindran lloc a la mateixa cripta, a Santa Coloma de Cervelló.

Aquesta construcció, integrada en la natura, al mig de la Colònia Güell, es considera un assaig del que Gaudí desenvoluparia després a la Sagrada Família per les seves formes naturals, geomètriques i parabòliques. La conferència sobre la Cripta anirà a càrrec de l'arquitecte i president de l'associació Amics de Gaudí Gustavo Garcia, i és una activitat completament gratuïta, però es recomana reserva prèvia.

L’intens contacte entre Gaudí i Eusebi Güell va donar llum a moltes de les obres mestres de l’arquitecte. Una d’elles és la planificació de la colònia tèxtil, reinstal·lada a Santa Coloma de Cervelló. Dins d’aquest espai l’arquitecte va projectar una església espectacular per al culte dels treballadors de la fàbrica. La mort del promotor i la falta de voluntat dels hereus de continuar amb el projecte, va fer que només es pogués executar la cripta, dedicada al Sagrat Cor de Jesús, que es va construir entre 1908 i 1915.

Aquest 2015 ha estat un any d'efemèrides a la Colònia Güell, entre les quals hi ha també el desè aniversari de la declaració de la Cripta Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.