Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, prendrà possessió del càrrec aquest dissabte al migdia a la Catedral de Solsona. Ho farà acompanyat del nunci apostòlic, l'arquebisbe Bernardito Auza, i els arquebisbes i bisbes catalans. La catedral obrirà al públic dues hores abans de la celebració que serà retransmesa pel canal de Youtube del bisbat de Solsona i pel canal de televisió 13TV. 

El bisbe entrarà a la catedral acompanyat del nunci apostòlic i serà rebut pel degà del Capítol. Després de la processó i un cop al presbiteri, el bisbe presentarà les lletres apostòliques al Col·legi de Consultors. Acabada la lectura, el nunci passarà el bàcul al nou bisbe de Solsona que ja presidirà tota la celebració. 

En acabar l'acte, el nou bisbe de Solsona es dirigirà a la plaça Major. Allà, l'Àliga de la ciutat ballarà en honor seu. 

A més del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i la resta de bisbes catalans, hi haurà els bisbes de les illes balears i altres de la resta de l'estat espanyol. També assistiran a la cerimònia l'alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, i altres membres del consistori. 

Aquest divendres al vespre, en un acte privat al Seminari de Solsona i en presència dels preveres residents, el bisbe Conesa farà la professió de fe i el jurament com a nou bisbe de Solsona. 

L'ordenació a Menorca, un record inesborrable

La Catedral de Menorca va acollir l'eucaristia de comiat i d'acció de gràcies pels 5 anys de ministeri episcopal de Francesc Conesa aquest 26 de febrer. "Per mi serà un record inesborrable l'ordenació episcopal rebuda en aquesta catedral", va dir en la seva homilia. Va agrair de forma especial als laics que col·laboren amb la pastoral diocesana i va expressar que marxava a Solsona "amb l'experiència viscuda a Menorca, on m'heu ensenyat a ser bisbe".  

De les illes al bisbat de Solsona

La Santa Seu va fer públic el nomenament de Conesa aquest gener. Així, el nou bisbe substitueix Xavier Novell després de la seva renúncia del passat mes d'agost. Un relleu que ha estat ràpid en paràmetres eclesials i que s’ha portat amb molta discreció per intentar passar pàgina de la polèmica generada pel bisbe Novell.

Francesc Conesa i Ferrer és nascut a Elx el 1961 i va ser ordenat capellà de la diòcesi d’Oriola-Alacant. La seva trajectòria combina el món acadèmic i diverses responsabilitats diocesanes fins que el 2016 va ser nomenat bisbe de Menorca. 

"Sentim la necessitat de ser una Església de portes obertes"

En un comunicat posterior al seu nomenament, Conesa va expressar la seva voluntat de ser "una Església més acollidora, més fidel a l'Evangeli, més senzilla i amb una forta vivència de ser comunitat". "Sentim la necessitat de ser una Església de portes obertes", va dir. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.