×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) Diuen els que hi han anat que enganxa, que s'ha de provar i, si pots, repetir. Que si has anat a una trobada europea és recomanable que passis pel poble, o que si vas de vacances per França aprofitis el trajecte per desviar-te cap allà. Parlem de Taizé, en el sentit més ampli, de l'espiritualitat, les trobades i el rerefons d'una comunitat ecumènica que any rere any acull joves i adults durant dies per compartir la pregària, la fe i la fraternitat. Des de Catalunya Acollida Barcelona és l'equip que centralitza totes les demandes catalanes per anar a Taizé. Aquest any han engegat la campanya d'estiu i proposen diferents dates per conèixer de primera mà l'espiritualitat i l'ambient de Taizé.

En Nil Agut és un jove monitor de l'agrupament La Traca de Joves La Salle. Aquest premiarenc va conèixer Taizé a la trobada europea d'Estrasburg l'any 2013 i després de l'experiència les anades i tornades a la comunitat francesa han estat constants. "Després d'Estrasburg vaig anar a Taizé la Setmana Santa posterior, l'any 2015 vaig fer de voluntari durant un mes a l'agost, després vaig estar de pas un dia, i aquesta última Setmana Santa hi he tornat de nou".

Acollida Barcelona

Ara en Nil ha fet un pas més i des de fa alguns mesos forma part de l'equip d'Acollida Barcelona. L'equip català el formen unes set persones, tot i que l'Acollida té la presència de quasi tres generacions. "Comptem amb els consellers que fa anys que hi són, també amb els presidents que són els qui han portat l'Acollida els darrers anys, i la nova generació que està agafant el relleu".

Però per què Taizé atrapa? Li preguntem al Nil. A Taizé el joves se senten protagonistes. En molts casos són els joves els qui reben els grups en les trobades europees i en el cas del poble és el propi jove qui decideix lliurement ajudar en alguns serveis concrets com el repartiment d'àpats o la neteja. Anar a Taizé és viure una setmana de pregària, d'instrospecció personal, de fe, de reflexió, de diàleg i de fraternitat.

L'espiritualitat de Taizé

"Si el primer contacte que tens de Taizé és en una trobada europea el que respires és molt bon ambient, molta gent, i gent diferent". Després d'això t'animes a anar a Taizé, és quan "t'atrapa i en vols més", explica en Nil.

Taizé és una comunitat, "s'hi respira un ambient de fraternitat, en que et trobes amb gent molt diferent que viu l'espiritualitat i la pregària de manera molt diferent, però amb qui t'uneix els moments de pregària".

Mínim una setmana  amb un horari quasi conventual. Pregària al matí, al migdia i al vespre, acompanyades de tallers sobre un tema que Taizé proposa a partir del que la comunitat genera. "L'espiritualitat de Taizé és oberta, al ser ecumènica veus moltes coses, en els debats que es generen a les introduccions tothom és lliure de parlar de tot, és un ambient acollidor i obert".

Proposta per anar aquest estiu

Des de l'Acollida Barcelona organitzen diferents autocars per anar a Taizé aquest estiu. Tothom qui vulgui anar ha d'apuntar-se individualment a través de la web i esperar la confirmació de la comunitat, però des de l'Acollida Barcelona demanen que la gent els avisi per anar omplint els autocars.

El primer autocar marxa el dissabte 29 de juliol a la nit i arriba a Taizé el diumenge al matí; aquest mateix autocar marxa després de l'Eucaristia del diumenge al migdia emportant-se el grup de la setmana anterior. Així successivament fins el 3 de setembre, possibilitant que qui vulgui quedar-se més d'una setmana ho pugui fer, prèvia confirmació de la comunitat de Taizé.

Per a més informació, inscripcions o documentació, caldrà posar-se en contacte amb Acollida Barcelona.