Vés al contingut
Catalunya Religió
constanti-esglesia-tgn-reunio-1
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.

Arquebisbat de Tarragona El Centre Parroquial de Constantí ha informat que els treballs per a refer la volta del temple de Sant Feliu Màrtir han començat. El primer pas ha estat la redacció d'un projecte tècnic que actualment estudia l'Ajuntament i el Departament de Cultura. Un anunci que s'ha fet en la reunió que ha tingut lloc al mateix centre parroquial aquest dimecres per informar sobre l'estat actual del temple i els darrers treballs arquitectònics.

La volta de l'església de Sant Feliu Màrtir de Constantí es va ensorrar quan va col·lapsar l'encavallada de la coberta l'any 2018. No va ser fins a l'any 2021 que l'església va poder començar la reconstrucció de la coberta i ara s'ha anunciat l'inici del projecte per refer la volta. Uns treballs que són lents perquè l'edifici està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i, en conseqüència, cal la supervisió de l'Ajuntament i el Departament de Cultura abans de fer-ne una actuació. Amb tot, des del Centre Parroquial s'ha explicat que el projecte de la volta ha estat presentat a diverses empreses per tal que sigui pressupostat i es pugui adjudicar l’obra.

Un estudi estructural de l'edifici i diverses actuacions de reforç

La reunió informativa també ha servit per explicar les actuacions executades fins ara. Aquestes han consistit en la reconstrucció de la teulada i en el reforç de la resta d’encavallades. A més, s’ha canalitzat les aigües pluvials procedents de la coberta amb la construcció d’un canal perimetral.

Per altra banda, la Universitat Politècnica de Catalunya ha elaborat un estudi estructural de l’edifici, encarregat pel Departament de Cultura. Aquest informe detalla que, abans de determinar l’estat estructural de l’església, cal dur a terme un monitoratge de l’estructura. D’aquesta manera, l’edifici restarà totalment monitorat durant un cicle estacional.

La trobada ha comptat amb la participació de Víctor Mosquera, vicari episcopal per a l’administració dels béns de l’Església i l’economia diocesana; Roser Martín, delegada diocesana per al patrimoni cultural; Antoni Pérez de Mendiguren, rector de la Parròquia; així com l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, i diversos regidors; i Sílvia Puerto, diputada de la Diputació de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.