Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Xavier Costa –Salesians) Aquest dissabte va tenir lloc l’acte de cloenda del 75è aniversari de l’escola Salesians d’Horta. “Avui és el dia idoni per agrair ben sincerament a totes les persones que han passat per aquesta escola, hi s’hi han deixat part de la seva vida: els salesians, molts d’ells ja han mort, però molts també avui presents, els educadors, el personal d’administració i serveis, les famílies, els alumnes, els voluntaris, i un gràcies especial a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora”, amb aquestes paraules Miquel Armengol, titular de l’escola, inaugurava l’acte en un clima de família.

Seguidament, va tenir lloc la conferència audiovisual sobre els 75 anys de l’escola, escrita per Santi Oliveras i explicada per Jordi Panisello, els dos professors de l’escola. Durant uns 40 minuts tothom va retrocedir en el temps i va poder conèixer d’una forma molt amena i propera la història d’aquest centre educatiu i l’evolució en funció del context polític, econòmic i social d’aquest tres quarts de segle.

Jordi Panisello va projectar diverses fotografies de generacions d’alumnes molt distants en el temps, però “els rostres d’alegria i il·lusió” eren presents en tots ells, mostrant que el gran esperit d’acollida i alegria sempre han estat dos puntals de l’essència del carisma salesià.

L’acte va comptar amb representacions musicals vàries: violí, cants pop, coral de gospel, cançons dels infants de primària, i amb una part institucional, en la que s’hi van fer presents Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Miquel García, el director general de centres concertats i privats del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i també el pare Cristóbal López, Provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora.

Cristóbal López va voler destacar que “per definició els col·legis salesians són cases, Don Bosco no fundava col·legis, fundava cases, i volia que cada institució salesiana fos una casa que acull, una escola que educa per a la vida, una parròquia que evangelitza, i un pati, un lloc d’esbarjo, on conviure com amics i amb alegria. Els Salesians d’Horta han estat una escola que durant aquests 75 anys ha volgut fer créixer la llum, l’eslògan d’aquest aniversari. Una escola caracteritzada per la familiaritat i la presència dels educadors enmig dels alumnes, una escola que desitja i cerca l’acció compartida família-escola”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.