Vés al contingut
Catalunya Religió
centre-sant-jaume-25
Fotografia: Centre Sant Jaume.
Galeria d'imatges

Jesuïtes L'Escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi ha acollit la celebració dels 25 anys del Centre Sant Jaume. Més de 200 persones s'han trobat per celebrar el compromís amb les famílies de Badalona de l'entitat de la Fundació Carles Blanch. 

L'acte que s'ha celebrat aquest 27 d'abril ha comptat amb l'assistència de voluntaris, membres del patronat, equip professional, infants, joves i famílies dels diferents projectes i etapes del Centre Sant Jaume. 

Al Saló d'actes dels Jesuïtes de Sarrià s'ha recordat els orígens de l'entitat, l'any 1997, de la mà d'un dels principals impulsors de la fundació: el pare Francesc Xicoy. També ha parlat Miquel Garcia, el primer coordinador del Centre. 

L'acte també ha subratllat el creixement de l'entitat en els darrers 25 anys. A l'escenari han pujat algunes de les persones, empreses i entitats que van col·laborar primer en la compra de la seu del Centre i posteriorment en la seva ampliació. És el cas de Maria Àngels Campderrós i el seu fill Jordi Botet, de la Fundació Josep Botet. També han rebut un agraïment especial les Fundacions Matias Gomà, Mercedes Armengou i EDM, l’Obra Social la Caixa, empreses com Velamen, IMCO i Sandrigham, i entitats i serveis com Càritas o Red Mimbre.

Voluntàries del Centre Sant Jaume han explicat el seu pas per l'entitat com una experiència vital transformadora

Des de la Fundació Pere Tarrés, el seu director adjunt, Rafa Ruiz de Gauna, ha recordat que quasi un de cada quatre infants i adolescents a Espanya pateixen pobresa crònica i que un de cada deu viu en pobresa greu a Catalunya.

Dos dels discursos més emotius del vespre els han protagonitzat Maria Dolors Duran, exvoluntària del Centre Sant Jaume, i Marisol Garcia, que va entrar al Centre Obert amb sis anys i que ara hi participa com a mare en el projecte d’Espai Familiar. Totes dues han compartit amb el públic el seu pas per l’entitat com a una experiència vital transformadora.

Carlos Ticó, actual president de la Fundació Carles Blanch, i el seu predecessor, Jaume Boadas, també han explicat la seva relació més personal amb l’entitat. Ha tancat l’acte la secretària d’Infància, Joventut i Adolescència de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls, i qui serà el nou provincial d’Espanya de la Companyia de Jesús a partir de juny, el jesuïta Enric Puiggròs.

Cada part de l'acte ha comptat amb un petit relat introductori de la Génesis, nena del Centre Sant Jaume i un cant de la Coral de Sant Ignasi. José Manuel Casanovas, antic patró de la Fundació Carles Blanch i Núria Arias, treballadora del Centre Sant Jaume, han conduït l'acte.

Un sopar multitudinari

La vetllada ha acabat amb un brindis final de festa, tot i que la majoria de les persones assistents s'han quedat a l’11è Sopar de Llenties Solidàries, un esdeveniment solidari a benefici del Centre Sant Jaume que se celebra als menjadors de l’Escola i que enguany ha comptat amb 507 persones inscrites.

Després de dos anys sense poder celebrar el sopar de forma presencial, la participació ha crescut en més d’un centenar de persones respecte de l'última edició i s’han pogut recaptar 19.970 euros que serviran per seguir acompanyant infants, joves i famílies de Badalona en situació de vulnerabilitat social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.