Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

L’experiència religiosa ens continua interrogant. Lluny de produir-se la defunció de la religió, avui el fet religiós és ben present en el debat públic. A Catalunya i arreu del món. Per sort, ja no vivim en una societat confessional, però això no vol dir que les persones haguem abandonat les nostres inquietuds religioses. El fet religiós no és un fet aliè a les persones i al país. En molts sentits, és una dimensió central i fonamental en la constitució del “ser persones”, i en la construcció de la identitat col·lectiva d’una societat.

D’aquesta constatació neix CatalunyaReligió.cat. Un nou portal d’internet per visualitzar la rellevància del fet religiós dins d’una societat democràtica i plural. Un nou espai de presència i d’incidència pública del cristianisme com a religió majoritària, així com de les altres expressions religioses també arrelades al país. Sense imposicions, els seus criteris i valors també fan una aportació positiva al conjunt de la ciutadania.

La identitat catalana s’aixeca des de les seves arrels cristianes, i des d’aquest arrelament avui acull altres confessions i conviu amb altres conviccions ètiques i humanistes. En la configuració com a país és de justícia reconèixer el paper determinant l’Església catòlica, una Església catalana que avui conserva dues actituds determinants: la decisiva adhesió a la renovació del Concili Vaticà II i a un cristianisme obert i dialogant, viscut entre la gent, i la identificació amb la cultura i llengua catalana com a expressió de la identitat pròpia de Catalunya. És el catolicisme que s’expressa a Arrels Cristianes de Catalunya i en les resolucions del Concili Provincial Tarraconense.

A partir d’aquests punts, CatalunyaReligió.cat parlarà des de Catalunya i en català sobre el fet religiós. Seguirem més de prop el que tenim més a prop, però la nostra mirada està oberta al món. I, continuant la millor tradició catalana, mirant especialment a Europa, el nostre espai de referència social i cultural, i utilitzant totes aquelles llengües que ens permetin trencar fronteres.

CatalunyaReligió.cat informarà i opinarà. Les notícies, contrastades amb rigor i professionalitat. Les opinions, de qualitat i plurals. Volem informacions servides amb veracitat. Volem les opinions amb la màxima llibertat i respecte als altres.

CatalunyaReligió.cat també oferirà propostes i serveis. Que el fet religiós és ben viu es visualitza en la inabastable quantitat de propostes formatives, culturals, espirituals, educatives, artístiques, lúdiques o familiars que generen les institucions religioses a Catalunya. Com també és incontestable el gran desplegament d’atenció social i solidària que realitzen els qui se senten moguts per la fe. Sense aquest servei Catalunya seria més pobre. Tota aquesta activitat real passarà per aquest espai virtual.

CatalunyaReligió.cat està obert a tothom qui comparteixi aquests valors. Per això és un portal pensat en forma de xarxa. Us podreu registrar, tenir el vostre espai, donar la vostra opinió, informar de les activitats de les vostres associacions i comunitats. Una xarxa a la xarxa. Una xarxa de sentit, de respecte i de diàleg al servei de la societat. En aquest projecte que volem construir conjuntament també us demanem la vostra aportació econòmica per fer-lo possible i més visible en el futur.

Vam obrir les portes l’11 de setembre de 2009. Ara fem el primer pas endavant per desplegar tot el que vol ser CatalunyaReligió.cat. És una iniciativa promoguda per un grup de laics que hem pogut fer realitat amb la complicitat de diverses persones i institucions religioses presents a Catalunya. Esperem en ser cada vegada més els qui impulsem aquesta proposta. És hora de sumar i no de restar.

El que volem és fer un servei de proposta donant la rellevància que mereix el fet religiós i visualitzar-lo en la Catalunya d’avui.

El Consell Editorial