Vés al contingut
Catalunya Religió
assamblea-passions-octubre-23
Fotografia: Federació Catalana de Passions

FEDERACIÓ CATALANA DE PASSIONS L'Assemblea General d'inici de temporada de la Federació Catalana de Passions s'ha celebrat al municipi de L'Escala. Enguany dues associacions s'han sumat a la Federació i ja són 22 passions federades. La Passió de la Bisbal de l’Empordà i la Passió del Clot de Barcelona són les noves representacions federades.

El Museu Alfolí de la Sal ha estat l'espai on s'ha celebrat l'assemblea. S'han tractat diferents temes i aspectes de la campanya de promoció de la temporada 2024. En clau econòmica s'ha parlat de l’estat de comptes i de la previsió econòmica de la federació de cara a l’any vinent, aprovant el pressupost.

També s'ha posat data a dos esdeveniments ja habituals durant la temporada de Passions. La primera ha estat la Firapassió d’Esparreguera, els dies 1, 2 i 3 de març de 2024. L'altre ha estat presentació de la Temporada de Passions a la Basílica de La Sagrada Família de Barcelona, que se celebrarà el 9 de març de 2024. Un altre punt que s'ha parlat ha estat la necessitat de redactar un protocol de violències de gènere i LGTBI, ja que des de la Generalitat ho recomanen a totes les associacions i federacions.

Les runes, el jaciment i un viacrucis

La jornada ha començat al jaciment arqueològic d’Empúries on els federats i federades han estat rebuts per la Passió amfitriona, el Via Crucis de l’Escala i l'alcalde de la localitat, Josep Bofill, que els ha donat la benvinguda. Seguidament, s'ha fet una visita guiada a les emblemàtiques ruïnes.

Per acabar, representants de la Passió de la Bisbal de l’Empordà, que han assistit com a convidats a l’assemblea, han presentat als assistents la seva passió i la seva història.

La Federació Catalana de Passions continua creixent

Després de l’assemblea general del dia 21 d’octubre a l’Escala, dues noves associacions se sumen a la família de la Federació Catalana de Passions.

La Passió del Clot, la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver també ha recuperat aquesta temporada després de vint anys, les representacions de la Passió. Sota el títol Apassionades, la representació té un text nou i les dones com a protagonistes de la història.

Pel que fa a la Passió de la Bisbal de l’Empordà ha recuperat les representacions aquest any, després de 80 de no fer-se. El motiu va ser la prohibició l’any 1943 per part del governador civil argumentant que entre altres motius que estava escrita en català i basada en evangelis apòcrifs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.