Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Federació Catalana de Passions) Malgrat la situació pandèmica existent a tota Europa, més de 130 representants de 10 països diferents ja han confirmat la seva assistència a l'Europassion, la trobada de passions europees. Així ho ha explicat el president de la Passió d'Esparreguera, Enric Galceran, en l'acte d'aquest dissabte al matí on s'ha presentat el cartell i el programa d'actes de la trobada Europassion 2022, que tindrà lloc a Esparreguera entre el 3 i el 6 de març. Una trobada que convertirà Esparreguera en la capital europea de les Passions i que, segons Galceran, espera poder superar els 200 assistents.

L'acte s'ha celebrat a la Sala Gran del Teatre de la Passió d'Esparreguera i ha comptat amb la presència de la dissenyadora del cartell Beth Pujol, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera Juan Jurado, el president de la Federació Catalana de Passions Jordi Carapuig, el representant de la Junta d'Europassion Jordi Ros, el conseller de Comunicació de la Passió d'Esparreguera Jordi Puente i el president de la Passió d'Esparreguera Enric Galceran.

Pujol ha explicat que la seva creació ha estat un repte, ja que ha tractat de mantenir la tradició tot aportant una estètica actual. El cartell representa el moment de la crucifixió seguint un estil d’il·lustració amb formes planes. Els colors evoquen la convocatòria europea així com els motius de les 12 estrelles que envolten la representació gràfica de La Passió.

El president de la Federació de Passions ha esmentat que aquesta trobada d’Europassion ha de servir per fer un pas endavant i col·locar les passions al lloc que els hi correspon. Les arrels de la cultura i l’associacionisme català provenen de les representacions litúrgiques medievals i les Passions actuals les han mantingut, millorat i modernitzat. "S’ha de posar en valor tot aquest patrimoni tan nostrat", ha dit.

Nou format d'espectacle

Juan Jurado celebra que, un cop més, Esparreguera sigui capital europea de les Passions. Destaca que dins el projecte europeu hi ha diferents identitats, nacionalitats i cultures i que les Passions simbolitzen aquest projecte europeu d’unió. A més, "aquest any serà molt especial", ha assegurat. Jurado s'ha referit a la temporada difícil i a l'adaptació que han tingut les Passions. Això ha fet que enguany La Passió d’Esparreguera, a banda de les ja tradicionals representacions, estreni un nou format d’espectacle més curt, més emotiu i més tecnològic.

Galceran ha fet un repàs dels actes que es duran a terme enguany, que s’iniciaran amb la 4a edició de Firapassió, seguit de la presentació de la temporada de passions de la Federació Catalana de Passions el 26 de febrer i que finalitzarà amb la celebració del 40è aniversari de l’Europassion a Esparreguera, coincidint amb l’estrena de la nova versió de La Passió d’Esparreguera 2022 el cap de setmana del 4 i 5 de març.

També s'ha informat que, a petició de diverses delegacions europees, s'ha ampliat el període d'inscripcions per a l'Europassion fins al pròxim 31 de gener.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.