Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) Els pobles bagencs de Mura i Rocafort conserven patrimoni d'època medieval, a banda dels vestigis dels castells respectius.  L'església de Sant Martí de Mura i Santa Maria de Rocafort són dos exemples d'aquest passat. Catalonia Sacra proposa per aquest dissabte 11 de maig l'itinerari guiat matinal «Mura i Rocafort medievals» per conèixer aquestes dues esglésies i per valorar la riquesa cultural dels dos temples.

L'església de Sant Martí de Mura presenta una peculiar estructura arquitectònica resultat de successives ampliacions. Conserva l'ara d'altar primitiva i compta amb una portada esculpida als peus, de factura rústica però interessant des del punt de vista iconogràfic.

A l'església, tardana, de Santa Maria de Rocafort es guarda un sarcòfag, interessant i ben documentat, de qui fou el darrer senyor laic del castell, Pere de Sitjar, de mitjan segle XIV i atribuït a l'escultor Berenguer Ferrer.

L'activitat, que començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a les 2 del migdia, serà guiada per Anna Orriols i és proposada pel Bisbat de Vic.