Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Terrassa) Apasomi, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Terrassa, ha incorporat com a nous socis la Fundació Viver de Bell-lloc, de Cardedeu i la Fundació Privada Vallès Oriental, de la Roca. Francesc Llonch, director general de Càritas, ha signat aquesta ampliació de capital a partir de la qual Càritas en deixa de ser l’únic soci aquest dijous 29 de juliol.  

La participació de les dues fundacions marca una nova etapa del projecte. La incorporació de les dues fundacions “permetrà a Apasomi potenciar els recursos per a l’acompanyament a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social”, segons diuen des de l’entitat de Càritas.  A més, permetrà ampliar la xarxa empresarial gràcies a les sinergies i col·laboracions compartides amb dues entitats molt arrelades al Vallès Oriental. D’aquesta manera, Apasomi assegura que “s’oferirà una millor resposta a les necessitats d’inserció al món laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat a ambdós vallesos”.

Apasomi

Des del 2015, Apasomi ha acompanyat més de cinquanta persones any rere any. L’objectiu és fer-los protagonistes de les seves pròpies vides, empoderant-les amb un contracte d’inserció i vetllant perquè adquireixin nous coneixements i habilitats personals. Aquestes habilitats han de permetre a les persones ateses obrir el seu ventall de possibilitats professionals.

Fundació Viver de Bell-lloc

Viver de Bell-lloc treballa per promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió social, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever.

Acompanya projectes de vida posant la persona al centre i oferint tots els recursos per al seu desenvolupament personal i professional, apostant per potenciar l’autonomia de les persones amb serveis d’orientació, formació, ocupació, habitatge i lleure, promovent la coordinació i sensibilització amb el territori d’actuació.

Fundació Privada Vallès Oriental

La Fundació Vallès Oriental, al servei de la persona amb discapacitat intel·lectual, és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat potenciar la qualitat de vida i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

L’activitat se centra bàsicament en dues àrees: l’àrea d’atenció diürna, amb el Centre Ocupacional, el Centre Especial de Treball, el Centre d’Atenció Especialitzada i el Centre de Rehabilitació Funcional; i l’àrea d’acolliment residencial, amb la Residència, el Servei d’Habitatge i la Casa Empúries. Tots aquests centres i serveis, tenen per objectiu atendre les diferents necessitats que van apareixent al llarg de la vida en l’etapa adulta de la persona i fomentant al mateix temps la inclusió social i l’autonomia personal.