Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) Per acompanyar la gent tancada a casa pel coronavirus, a partir de dimecres totes les esglésies tocaran les campanes cada dia a les dotze el migdia i convidaran a pregar l’Àngelus. Mentre es fan sonar les campanes de les esglésies es proposa pregar des de casa “en solidaritat amb tots els confinats a les seves llars i per agrair l’entrega de tots els qui generosament treballen per atendre i combatre la pandèmia del coronavirus Covid-19”.

La iniciativa ha estat promoguda per la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola i s’hi ha sumat les diòcesis de Catalunya. La pregària vol tenir presents tots els afectats: els malalts contagiats pel virus, pels seus familiars, pels que estan en quarantena i per altres malalts que veuen afectada la seva atenció per la prioritat de tallar la pandèmia; els treballadors de tots els centres i serveis sanitaris i tots els serveis públics; els equips d'emergències, els de protecció civil i per les forces de seguretat; els equips de pastoral de la salut i pels voluntaris; les persones de risc: nens, gent gran i malalts crònics; els pares, mares, avis i educadors; els que estan vivint aquesta situació d'emergència en soledat; els qui no tenen llar o de l'imprescindible per viure; les diverses autoritats públiques; i els sacerdots, els monestirs de vida contemplativa i la vida consagrada, que amb la seva pregària i lliurament segueixen donant esperança a tots els ciutadans.

La Conferència Episcopal Tarraconense i els bisbats han publicat el text de l’Àngelus per seguir-lo des de casa i com a conclusió es proposa una pregària del Papa Francesc, pregàries del papa que han tingut molta difusió a Itàlia aquests dies.

D’altra banda, aquests dies moltes parròquies i temples han organitzat horaris d’obertura per facilitar un espai de pregària o el contacte amb algun sacerdot, mantenint sempre les prevencions de seguretat sanitària.