Vés al contingut

La paraula “habitatge” va sortir en tots els programes electorals, 172 vegades al programa d’En Comú Podem, 139 al d’ERC, 114 al del PSC, 98 al de la CUP, 32 al de Junts, 25 al de Ciutadans i 9 al del PP. I ens agradaria creure que el programa no és, només, un instrument de propaganda, sinó tota una declaració d’intencions. Es veritat, també, que en alguns d’aquests programes la paraula “habitatge” pot semblar buida, ja que no l’acompanya cap indicador. Sigui com sigui, que es parli tant d’habitatge és perquè l’accés a aquest és una necessitat real per a moltes persones. A Catalunya només hi ha un 1,6% d’habitatge social, encara lluny de la mitjana europea que és d’un 15%.

Tenir un sostre per viure hauria de ser el primer compromís de tot un ple que treballa pel bé de totes les persones. I entendre, després, que perquè un sostre esdevingui una llar cal tot un seguit de polítiques socials que garanteixin l’acompanyament de les persones.

També continuarem demanant al Govern que faciliti per les persones que en diem nouvingudes, i que ja porten molt temps entre nosaltres, processos d’inserció laboral i processos d’arrelament (com poden ser més aules d’aprenentatge de la llengua).

I davant la puixança de l’extrema dreta, demanem també, a totes les forces democràtiques del nou parlament, que facin visible un treball conjunt per totes aquelles accions que enforteixin la democràcia, la participació, la sensibilització per l’acollida i l’hospitalitat.

En definitiva, demanem al govern que es faci sobirà i es posi al servei de les persones i no del capital. Que una cosa és el teixit empresarial i una altra la servitud al capitalisme. Que recuperi el pacte social que ha fet possible un sistema del benestar, que vetlli per la convivència i la vida digna de totes les persones.

Roger Torres i Aguiló, president Arrels Sant Ignasi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.