Vés al contingut

Els ciutadans i ciutadanes estem cridats a les urnes en aquestes setmanes vinents, i tenim per davant una previsiblement intensa campanya electoral: ens ompliran de programes, iniciatives, projectes, somriures, candidats i promeses, moltes promeses...

Cada partit farà la divulgació de les seves idees als electors, i al nostre torn, als electors ens caldrà decidir què fem amb la nostra papereta electoral. I és en aquest moment on prenem protagonisme les persones per decidir quina societat volem, i cap on ens hem d'encaminar en els pròxims anys.

A Càritas Diocesana de Lleida, Solsona i Urgell volem fer una crida als polítics i ciutadans: perquè no considerar la proposta de Càritas d'incorporar en el futur polítiques que ajudin a construir una societat més justa?

Incorporar als programes electorals que es ratifiqui la Carta Social Europea, que hi hagi una garantia d'ingressos per les llars en situacions de pobresa, creure en l'accés a l'habitatge, en la inclusió plena del treball a la llar en el Règim de la Seguretat Social, garantir la protecció dels menors estrangers no acompanyats i el seu trànsit a la vida adulta, apostar pels drets humans fins i tot en els procediments d'expulsió, lluitar de debò contra el canvi climàtic i enfortir la política de desenvolupament i cooperació internacional.

Si, de veritat, passessin a ser una realitat d'acció social i econòmica en els governs que es constituiran pròximament, estem apostant tots per una societat més justa en allò social i en allò humà.
Ho necessitem d'una manera urgent, més enllà que les paraules com el bé comú, la dignitat, la justícia, la solidaritat, puguin fer nosa a més d'un. Perquè només creant suport entre tots, creix el benestar de tots.

La proposta és ben concreta, són vuit mesures que només busquen un nou i possible escenari social per totes i tots els que vivim i fem el dia a dia, des dels més petits poblets fins a les grans ciutats. Amb aquestes mesures busquem i proposem arribar, si es duen a terme, una societat més justa on prevalguin la dignitat de les persones i els seus drets, i volem subratllar de totes i cadascuna de les persones que vivim arreu del territori, els d'aquí i els nouvinguts, els rics i els pobres, els creients i no creients, els infants i la gent gran...

Són bones mesures i és un bon projecte. Així que des d'una perspectiva no purament política i si molt humana, si som capaços de fer-lo nostre, cadascú en el grau d'implicació que li correspon, apostarem per una societat més oberta i participativa.

Càritas creu i aposta per una societat més justa, i ara et vol passar a tu polític i ciutadà el relleu d'aquesta cursa, perquè ens hi ajudis. Gràcies per escoltar el missatge del cor.


Mn. Jaume Mayoral.
En representació de les Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona i Urgell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.