Vés al contingut

Stagnum, la programació cultural del Monestir de Santa Maria de l'Estany, anuncia la representació del Drama Litúrgic M3 pel proper 6 d'Agost a les 22:00h (10€ d'entrada, al claustre).

M3 és un espectacle de creació a partir del Drama Litúrgic de Les Tres Maries produit per l'Albergueria. La direcció i dramatúrgia és de Josep Maria Miró (XXXIV Premi Born; actualment treballant al TNC) i Marc Artigau (premis 2009 Ciutat de Sagunt i Ramon Vinyes). La interpretació és duta a terme per Anna Alarcón, Natan Paruzel, Marta Valero i Maria Vera, mentre que l'espai escènic corre a càrrec de Enric Planas.

Argument: Les tres Maries, Magdalena, Salomè i Jacobe, inicien un recorregut devocional manifestant la seva voluntat d’adquirir “mirra amb líquids aromàtics” per perfumar el cadàver del Salvador.
Des de l’altura, l’àngel vetlla el camí de les santes dones i compadeix el seu dolor. Les Maries arriben a ca l’Apotecari per proveir-se d’ungüents. El mercader canta les excel·lències del seu preuat producte i l’ofereix a Magdalena al preu d’un talent d’or.
Les Santes Dones segueixen la seva ruta planyívola i canten el seu dol pel sacrifici del Mestre. A poc a poc s’apropen al Sepulcre i hi
dipositen els ungüents. Llavors l’àngel de Déu els demana a qui busquen, els hi mostra el vas sepulcral buit i els notifica la resurrecció del Fill de l’Home, exhortant-les a escampar la bona nova. Un joiós Al·leluia embarga els seus cors. I la comunitat dels fidels (espectadors i intèrprets) dóna gràcies a Déu.
Una segona seqüència dramàtica ens presenta Magdalena, en el jardí del món, buscant el Senyor. No el troba i, afligida, es lamenta i plora davant l’àngel. Llavors apareix l’Hortolà, el Jardiner que conrea la vida de la Humanitat sobre la terra, i li demana els motius del seu plany.
Magdalena, sense reconèixer qui s’amaga rere la disfressa del diví pagès, li pregunta si és ell qui s’ha endut el cos de Jesús. L’Hortolà la crida pel seu nom amb l’inconfusible gest del Salvador. Magadalena el reconeix i es llença al seus peus al crit de Rabonni! (Mestre!), però el Crist resuscitat desapareix. Radiant, Magadalena, en haver comprovat la Resurrecció del Salvador, pot increpar el Diable que ha perdut la batalla contra Déu.
De retorn, Magdalena respon les preguntes dels apòstols i deixebles, els explica el prodigi de la Resurrecció i fa partíceps a tots els congregats de la reconfortant notícia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.