Vés al contingut

La revista digital de joves TSKV, promocionada per la pastoral juvenil de la Companyia de Jesús a Catalunya, ha tractat en el seu darrer nímero el tema del "freakisme", mot emprat en l'argot del còmic per a designar allò rar, estrany o monstruós que, amb el temps, ha esdevingut sinònim de gust per un hobbie estrany o gust per quelcom minoritari.

freakisme.jpg

En l'apartat d'opinió religiosa OMG (Oh my God!), el jesuïta Óscar Fuentes Nuño engalta el freak-is-me ("freak-sóc-jo") amb una certa concepció alternativa del fet de ser cristià en el jovent contemporani:

"Realment avui ser un freak és un repte. Durant un temps, no gaire llunyà, era la il·lusió de molts joves. Ser alternatiu, diferent. Actualment, els joves i alguns ja no tant, continuen desitjant arribar a aquest horitzó. Però ja no està tant de moda i esdevé un repte personal. Una fita que requereix coherència i que esdevé exigència. La temptació sempre es deixar-se emportar per la corrent, per les tendències socials que donen seguretat i benestar, ja que afavoreixen una certa acceptació i benestar social. Una forma de ser contracultural o freak es declarar-se cristià (llegir més)"

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.