Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Al bisbe Joan Piris se li il·lumina la cara quan explica que aquest 2015 serà l’any en el que es posaran en marxa els primers habitatges socials de l’antic seminari de Lleida. Per això, aquest any la felicitació de Cap d’Any als lectors de CatalunyaReligió.cat li hem demanant al bisbe Joan Piris. Veure com ha anat endavant l’obra “ha estat una de les satisfaccions més grans que he tingut com a bisbe de Lleida”, explica l’any que ha presentat la seva renuncia i espera successor.

Des de les obres dels habitatges socials ens explica com ha estat possible aquest projecte solidari que defineix com un “somni social” de Lleida. Un somni compartir per voluntaris, entitats diocesanes, institucions públiques, i empreses i que ha tingut un efecte multiplicador. Pocs dies després de gravar aquesta visita, es va fer públic que el mateix bisbe Piris havia aportat 50.000 de la seva butxaca al projecte.

En aquest vídeo ell mateix ens ensenya el primer pis pràcticament acabat i que al voltant de Pasqua espera acollir les primeres famílies de desnonats o en situació d’emergència social. I ens desitja un bon any amb una petició ben simple, “que el 2015 no desnonin a ningú”. El que demana és que “tinguem com a preocupacions fonamentals tot allò que té relació amb les persones”.

Cada any una personalitat ens ha rebut a casa seva per desitjar-nos bon any: el 2012 la ninotaire Pilarín Bayés a Vic, el 2013 Lucía Caram al convent de les dominiques de Manresa, i el 2014 el grup de Gospel Marista.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.