Vés al contingut
Catalunya Religió

Pilarín Bayés desitja Bon any al lectors de CatalunyaReligió.cat.

(Carla Herrero Nebot/CR) La Pilarín ha dedicat pràcticament tota la seva vida a dibuixar. Fa cinquanta anys que la seva vocació és la seva feina i amb els seus dibuixos ha il·lustrat llibres que formen part de la memòria de moltes generacions de catalans. Però les seves obres també s'han exportat a l'estranger. L'ajuntament de Vic li ha entregat la medalla de la ciutat. Aquest és l'any de la Pilarín i CatalunyaReligió.cat l'hem anat a veure.

És una dona estimada pels vigatans i no pot fer més de quatre passes sense que algú la pari a saludar. L'hem acompanyat a l'antològica que li han fet al Museu de l'art de la pell de Vic. Allà hi ha exposada la seva obra fins el proper 8 de gener.

Com es pot apreciar a l'antològica, la fe ha estat molt present en la vida de la Pilarín, tant en la seva vessant personal com professional. De fet, explica que va ser un bisbe el primer que va dir que "aquesta nena dibuixa molt bé". Assegura que dibuixar sobre temàtica religiosa "és un privilegi" i que en tota seva obra intenta "donar un missatge amb els valors d'arrel cristiana que podem compartir amb tothom".
En l'exposició ens explica tant els dibuixos sobre el llibre de l'Apocalipsi com les nombroses vides de sants que ha il·lustrat: “Els sants sempre tenen alguna cosa diferent, un conflicte interior i alhora una convicció de persones que saben el que han de fer”.
Amb la Pilarín Bayes desitgem Bon Any 2012 als lectors i amics de CatalunyaReligió.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.