Vés al contingut

notícies relacionades

Giménez es presenta a Lleida com a bisbe de continuïtat

(Jordi Llisterri –CR/Lleida) “Vull continuar, com vosaltres heu fet molt bé aquest últims anys, amb la promoció del laïcat, amb formació i responsabilitat eclesials, com a presència de l’Església en el món de la cultura, l’economia, la política i la justícia”. Aquest és el missatge del nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, que aquest diumenge va entrar oficialment a la diòcesi.

Lleida agraeix el projecte pastoral de Piris en un comiat emotiu

(Conxita López Torres –Bisbat de Lleida) Aquest diumenge la Catedral Nova de Lleida ha estat testimoni de l’afecte i estimació que la diòcesi de Lleida té al bisbe Joan Piris Frígola. Feligresos, preveres, religiosos i religioses, i autoritats civils d’arreu del bisbat han omplert el temple de gom a gom per acompanyar-lo en l’eucaristia d’acció de gràcies pels set anys de treball pastoral.

Piris: "A Lleida he trobat un laïcat madur i un presbiteri admirable"

Missatge de comiat del bisbe Joan Piris als seus diocesans. Aquest diumenge, 13 de setembre a les cinc de la tarda, a la catedral de Lleida se celebra l'eucaristia de comiat i el seu darrer acte com a bisbe de Lleida. Aquest és el text del missatge que ha escrit per agrair els set anys de pas episcopal per Lleida.

Una cadena ininterrompuda al bisbat de Lleida

Aquest diumenge, 13 de setembre a les cinc de la tarda, la catedral de Lleida acollirà una eucaristia de comiat del bisbe Joan Piris. Serà el darrer acte a la seva diòcesis abans que el diumenge següent  prengui possessió el nou bisbe, Salvador Giménez.

Piris: “Ara ja tenim un pont aeri”

(Jordi Llisterri –CR) “Ara ja tenim un pont aeri entre Alguaire i Maó. Quan vaig venir jo no hi era”. Així ha fet broma el bisbe Joan Piris quan ha anunciat el nom del seu successor aquest dimarts al migdia a Lleida. És la tercera vegada seguida que el bisbe de Menorca és destinat a Lleida.

El valencià Giménez Valls, nou bisbe de Lleida

(CR) Aquest dimarts al matí s'ha fet públic el relleu del bisbe Joan Piris a Lleida. L’actual bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls, serà el nou bisbe Lleida. Piris havia presentat la renúncia fa gairebé un any i estava pendent de l’acceptació. La Santa Seu ha anunciat el relleu episcopal a les dotze del migdia. 

Bisbe Piris: "Laudato si' és una encíclica social, no sols mediambiental"

(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida Joan Piris analitza l’encíclica del papa Francesc, Laudato si’, en aquesta entrevista en vídeo que ha concedit a la Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació. Aquesta entrevista arriba uns dies abans de l’acte acadèmic que se cele

panoràmica

Veure la fe