Vés al contingut
Catalunya Religió
santuari-hostatgeria-montgrony

BISBAT DE VIC El bisbat de Vic llança la web santuaris.cat, per a gestionar, dinamitzar i promocionar els santuaris i altres espais de la diòcesi. Coincidint amb la reobertura de l’hostatgeria, l’Ermita de Montgrony i Sant Pere també romandran obertes de dijous a diumenge, de 9 del matí a 7 de la tarda. Des del bisbat han buscat un model de gestió al servei de la trobada i l’acollida i respectuós amb l’entorn.

El patrimoni de la diòcesi, especialment, els temples i espais de culte, és el testimoni físic de la fe dels cristians a casa nostra al llarg dels anys. Dins d’aquest patrimoni, els santuaris juguen un paper molt especial i significatiu per a la fe i la devoció dels cristians. Amb paraules de Ramon Rosell en una trobada de rectors de santuaris de Catalunya i Balears, els Santuaris són “llocs privilegiats per contemplar com la vida és teixida d’esdeveniments petits o grans, dramàtics o senzills”. “És el punt de partida per cercar l’espiritualitat anhelada pel vell pelegrí que, des de sempre, és l’home”, afegeix Rosell.

Al llarg dels anys, al voltant dels santuaris, s’han anat edificant serveis d’hostatgeria i restauració, que han estat font de celebració i dinamisme territorial molt important. Però la gestió d’aquests espais no és senzilla i fer una proposta d’hostaleria moderna i professional, i alhora fidel al llegat dels santuaris, suposa un autèntic repte.

Una entitat participativa

Així és com neix 'Santuaris i Albergs', una entitat amb l’objectiu d’impulsar un model de gestió dels serveis de restauració. Aquest model està centrat en l’esperit profund dels santuaris, des d’una lectura actualitzada, lligada al territori i als seus reptes de cohesió i dinamisme, que sigui responsable ambiental, social i econòmicament.

El responsable de la web, Bernat Vilarasau, explica la complexitat del projecte: “En som conscients, però tenim molta confiança que serem capaços d’oferir un servei de restauració bo i de qualitat”. A més, el projecte està basat en un model de gestió al servei de la trobada, de l'acollida, de ser respectuós amb l'entorn i “preservadors del llegat dels Santuaris”.

L'entitat impulsa un model divers, recollint i potenciant la personalitat pròpia de cada espai i que treballi en xarxa. Es pretén aprofitar els avantatges i complicitats del conjunt, amb la complicitat i col·laboració dels mossens, les parròquies, els ajuntaments i les entitats del territori.

L’Hostatgeria de l’Ermita de Nostra Senyora de Montgrony

Des del passat 18 de novembre, l’hostatgeria de l’Ermita de Nostra Senyora de Montgrony, al municipi de Gombrèn, al Ripollès, ha reobert les portes al públic de dijous a diumenge i dies festius.

L’hostatgeria de Montgrony, que ha estat quasi dos anys tancada, compta ara amb un restaurant, amb capacitat per a 60 comensals, i 8 habitacions amb bany privat, que han estat reformades. També disposa d’una sala polivalent amb capacitat per a 30 persones, i obra tot l’any, de dijous a diumenge i dies festius. Durant les festes de Nadal, l’hostatgeria estarà oberta al públic tots els dies del 27 de desembre al 4 de gener. El restaurant ofereix una cuina tradicional catalana, amb menú de migdia els dijous i divendres laborables, i un menú de cap de setmana i dies festius. El servei de bar s’ofereix els mateixos dies, de 9 a 19 hores. Coincidint amb l’obertura de l’hostatgeria, l’Ermita de Nostra Senyora de Montgrony i de Sant Pere també romandran obertes de dijous a diumenge, en el mateix horari que el bar.

El Santuari de Nostra Senyora de Montgrony és un espai de gran tradició popular de devoció mariana i d’excursionisme. Des dels anys 80 del segle passat, també ha esdevingut un lloc de referència pels amants de l’escalada esportiva de mitjana i alta dificultat. Per a reserves i més informació podeu contactar a través del seu correu electrònic montgrony@santuaris.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.