Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor -CR/Acció Catòlica General) Per primera vegada el Moviment Cristià de Joves (MCJ) i el Moviment Cristià d’Adults (MCA) convoquen una trobada de manera conjunta. Sota el títol 'Sortim i caminem junts', el pròxim diumenge 21 d’octubre, tindrà lloc la primera trobada d’Acció Catòlica General a Barcelona a la Parròquia de Sant Pau del Camp.

“Creiem que treballar junts és el que té més sentit perquè l'itinerari cristià dura tota la vida”, explica Àngels Carrió, presidenta del Moviment Cristià de Joves. El vincle parroquial que defineix el moviment també els marca la pauta: “A la parròquia s'hi troben totes les generacions i volem que el moviment sigui aquesta comunitat”.

Una comunitat on les persones, siguin infants, joves o adults, creixin i se sentin acompanyades. Busquen sumar sinèrgies i, alhora, mantenir una certa autonomia de funcionament per part de cada grup d'edat. “La idea de fer un moviment únic amb tres sectors és la trobada regular durant l'any i, alhora, poder garantir l'autonomia de cadascun d'ells”. Del camí fet fins ara busquen superar el de vegades difícil traspàs entre moviments.

La nova Acció Catòlica General

Aquesta primera trobada d’àmbit diocesà comptarà amb la presència de Fran Ramírez, responsable del Sector de Joves de l’Acció Catòlica General d’Espanya, que farà present la diversa realitat estatal de l’ACG i aportarà algunes pistes per a fer camí. 

La jornada s’iniciarà a les 10 h del matí i conclourà amb l’Eucaristia, a les 17 h, presidida per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona. L’acte començarà amb una presentació dels tres sectors (infants, joves i adults) seguit d’una pregària. Al matí es treballarà, des de cada un dels sectors, l’experiència de mirar la vida des dels ulls de la fe, per així ser testimonis de Jesús i d’Església. Després de dinar es presentarà l’Acció Catòlica General, projecte que concreta el treball realitzat al matí i la jornada finalitzarà l’Eucaristia per donar gràcies.

La Trobada està oberta a totes aquelles persones o grups parroquials que estiguin interessats a conèixer més a fons l’Acció Catòlica i General i la Revisió de Vida. 

Un laïcat madur, vocacional i compromès

L’Acció Catòlica General és un moviment laical impulsat a les diòcesis per a l’evangelització de les persones i dels àmbits propis de la parròquia. A l’arxidiòcesi de Barcelona, el Moviment Cristià de Joves i el Moviment Cristià d’Adults, iniciats l’any 1997, han treballat durant tots aquests anys per a impulsar una nova evangelització, formant un laïcat madur, vocacional i compromès amb la parròquia i el seu entorn.

Des de fa uns anys, membres de l’MCJ i l’MCA han participat d’activitats de l’Acció Catòlica General d’Espanya, que s’inicià el desembre de 2007 després d’un procés de reflexió del “Movimiento de Jóvenes de Acción Católica” i el “Movimiento de Acción Católica General de Adultos” per a crear una nova realitat organitzativa. Aquesta nova realitat facilita l’itinerari formatiu cristià des de la infància, la joventut i l’edat adulta en un mateix marc.

MCJ i l’MCA, després d’haver compartit algunes activitats durant els últims cursos i veient la necessitat de treballar en sinergia entre infants, joves i adults, han decidit iniciar el Moviment d’Acció Catòlica General de Barcelona. L'estiu passat infants, joves i adults de l'Acció Catòlica van sortir plegats de Barcelona per fer el Camí de Sant Jaume. Una mostra d'aquesta voluntat de caminar plegats d'ara en endavant.