Vés al contingut
Catalunya Religió

(MCJ-MUEC) Què passa amb les catequesis en el moment actual d’Església i de joventut que tenim dificultats per a oferir camins als infants i adolescents un cop acabada han rebut els sagraments pels quals han estat preparats durant un temps? És un tema complex que es van plantejar aquest dissabte més de 40 animadors i consiliaris de grups d’infants i joves de diverses diòcesis catalanes.

La reunió es va fer al Seminari de Barcelona per a plantejar-se la continuïtat i l’articulació de la catequesi amb una proposta d’Acció Catòlica General. La convocatòria era feta pel Moviment Cristià de Joves- MCJ-MUEC, el moviment diocesà d’Acció Catòlica General de joves de Barcelona.

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull va assistir a tota la Jornada i la va cloure recollint el debat que es va generar, llençant reptes i encoratjant a fer allò que els documents de l’Església han afirmat tantes vegades: l’Acció Catòlica com a mitjà valuós i prioritari per a una formació d’un laïcat madur i responsable (Concili Vaticà II, Christifideles laici, Concili Provincial Tarraconense i cita de l’Evangeli Gaudium). També va recordar la necessitat de centrar-nos en les persones, reals i concretes, en els joves. En definitiva a creure’ns allò a que l’Església encoratja des de la fidelitat a les persones i en la confiança en l’acció de l’Esperit en les comunitats.

En aquesta línia va ser important i molt valuosa l’aportació i presència de tres membres de l’ equip coordinador de l’Acción Católica General, amb presència a més de quaranta diòcesis de l’Església a l’estat. Dos laics, els responsables de joves i d’adults i el consiliari va explicar la proposta d’un únic moviment, diocesà, arrelat a les parròquies, amb tres sectors: infants, joves i adults. Al mateix temps oferiren un bon material de treball, que aviat estarà disponible en català.

En la línia de l’Acció Catòlica, renovada i adaptada als canvis socials i eclesials, aquesta proposta pastoral ofereix materials, encontres, jornades sempre centrada en tres eixos: l’arrelament a la vida, la formació d’un laicat madur al servei de l’Església i del món, i l’experiència d’una fonda espiritualitat arrelada en el Déu de Jesucrist i en els sagraments de l’Església.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.