Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Càritas Vic) L’activitat de les 42 Càritas del Bisbat de Vic es recull en la memòria 2018 que es va aprovar el dissabte 8 de juny en l’Assemblea anual de la institució. L’assemblea, que va reunir una vuitantena de persones, es va fer al Museu Episcopal de Vic.
«El teu compromís millora el món» és el lema que encapçala la memòria i que resumeix l’esperit de l’acció de Càritas. Aquest document que sintetitza l’acció de Càritas inclou també el testimoni de voluntaris i persones ateses per visualitzar que darrere les xifres hi ha situacions personals i voluntaris disposats a acompanyar-los.
De les 5.669 persones acollides, un total de 5.222 persones ho van ser en programes d’acollida i atenció social. El 62% de les persones ateses en aquest àmbit són famílies amb fills a càrrec. En els programes d’inserció sociolaboral i economia solidària es van atendre 706 persones. Les actuacions en aquest àmbit han permès l’acompanyament a través d’itineraris d’inserció la millora de l’ocupabilitat i un total de 268 insercions laborals. Els programes d’inclusió social de Càritas Diocesana de Vic han beneficiat 1.576 persones. Finalment en els diferents programes l’habitatge s’ha donat suport a 81 persones.
El 55% de les persones ateses per Càritas són dones i un 45% homes. Destaca l’augment de l’atenció a infants i joves, que representa un 40% del total, per un 32% al 2017.
L’acció de Càritas està vinculada amb altres agents públics i privats. Entre aquests destaca el programa «Entitats amb cor» que apel·la a la responsabilitat social de les empreses. El 2018 es va col·laborar amb 171 empreses i institucions.
El voluntariat és el motor de l’acció social de Càritas. L’any 2018 s’han dedicat un total de 72.962 hores de dedicació als més de 176 projectes de Càritas Diocesana de Vic. El 70% dels voluntaris són dones. Per franja d’edat, el 48% són majors de 64 anys i un 12% són joves.
Un dels aspectes que més s’han potenciat en l’exercici 2018 és el de la formació. S’han realitzat 40 accions, amb la participació de 210 persones.
En l’assemblea també es va aprovar l’exercici de comptes del l’any 2018 amb una despesa de 2.127.544,20 euros.

Un cop realitzada la part més formal de l’assemblea, es va presentar el vídeo El Treball a la Llar: treballem per la seva dignificació, que és una eina produïda per Càritas i protagonitzada per dones ateses a la nostra diòcesi, per conscienciar de la importància d’aquest sector a la nostra societat, i per donar a conèixer les difícils condicions laborals que, en general, pateixen les dones que hi treballen. Durant tot el matí hi va haver una parada amb productes de Comerç just, en el que Càritas també està implicada.
Per acabar l’acte, en Rufí Cerdan, director de Càritas Diocesana de Vic, va tancar l’assemblea proposant als assistents una reflexió sobre com podríem millorar l’organització de Càritas.

Podeu visualitzar la Memòria 2018 clicant aquí