Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Escola Pia) L’Escola Pia Nostra Senyora ha organitzat aquesta setmana, de dijous 16 a dissabte 18 la campanya 'Una gota, dues vides'. Es tracta d'un projecte que uneix salut preventiva i solidaritat amb la implicació de tota l’escola. Durant els tres dies els alumnes participaran en aquest projecte interdisciplinari d’Aprenentatge i Servei: els d’FP de Cures auxiliars d'infermeria, sota la supervisió d’una infermera, prendran mostres capil·lars de sang a alumnes, familiars, professorat i ciutadania per conèixer els paràmetres de colesterol, glucosa i hemoglobina. Els alumnes d’FP de Laboratori de diagnòstic clínic participaran en l'analítica; els alumnes de Batxillerat artístic faran el photocall i l’audiovisual del projecte. Un quart grup liderarà la participació interna a l’escola i garantirà la traçabilitat de les dades.

Un dels objectius generals de l’escola és la prevenció de la salut en tots els vessants que comporten un risc real per al jovent. La manca d’una cultura preventiva en matèria de salut afavoreix les malalties silencioses, un dels orígens de la principal causa de mortalitat a occident: el 41% de la mortalitat al primer món és produïda per malalties cardiovasculars. Aquest projecte ofereix una oportunitat per conscienciar la comunitat educativa i la ciutadania en general sobre la necessitat de la prevenció i d’hàbits saludables, al temps que habilita una oportunitat per a tercers, vinculada a un projecte paral·lel de salut al barri de Sam-Sam a Dakar (Senegal) de la Fundació Educació Solidària, per combatre la malària des de la solidaritat: una gota de sang per salvar dues vides.

Aquest projecte compta amb la col·laboració tècnica i professional de l'entitat Dry Blood Spot Screening, i la Fundació Educació Solidària, i el patrocini d’entitats com  l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació BCN FP, l'Hotel Mandarín Oriental, la Fundació Educativa Xinesa, l’Associació de Comerciants i Professionals Dreta Eixample, Sehrs Food, World Health Organization i la botiga CHEF’S.